Touring appellerer til et betydeligt segment af købere, som mig (325i Touring, 525tds Touring, 528i Touring og 330d xDrive Touring), fordi den er som en Sedan/GT, når du er på en daglig køretur eller transporterer passagerer eller på egen hånd på sporty veje, men har mange SUV’ers ekstra lastkapacitet, når du har brug for det. Hvilket ikke er for at afvise SUV’er eller nogen anden kropstype, bare for at påpege, at den har sin egen appel.

En M Touring giver en køber som mig mulighed for at blive på en Touring-platform, men få endnu mere ydeevne og håndtering ud af det. Ligesom en X5M gør for en X5 hengiven.

X5’eren virker ikke for mig, fordi den er stor og tung, og for de større ydre dimensioner får jeg ikke en forholdsmæssig stigning i indvendige mål. Den ekstra bæreevne har for store omkostninger i vægt, størrelse og håndtering. Men Touringen virker, for når jeg ikke har brug for opbevaringen, er det bare som en coupé eller GT, hvad føreren angår. Og hvis jeg vil have den ultimative ydeevne/håndtering, så ser jeg til ‘M’et’.

Det kan godt være, at X5 i USA fungerer bedre, fordi du – ud fra hvad folk rapporterer på 2-forummet – ser ud til at have en meget højere andel af dårlige veje. 2 Forum er fyldt med folk, der klager over udblæsninger i huller: noget, der er yderst sjældent for de fleste vesteuropæiske ejere. Så jeg kan se, hvorfor folk går efter X- og GT-varianterne, fordi de kan klare dårlige veje bedre. Og hvorfor ideen om at udskifte en “M”-model virker meningsløs, fordi håndteringen og ydeevnen ofte ikke kan udnyttes.

Men hvis du befinder dig i et område med rimelige vejforhold og en relativt høj hastighedsgrænse, så giver Touring perfekt mening (som forklaret ovenfor), og for en bestemt kører, der søger mere ydeevne/håndtering, giver M Touring også mening.


Sidst redigeret af msej449; 07-03-2022 kl 10:55..

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.