“Der er en hel proces der,” sagde Robertson.

Men hvis en bestemt adfærd specifikt defineres som ulovlig i sig selv i en forordning, er det lettere for regeringen at gøre sin sag, ifølge Robertson.

“Det er hårdkodet derinde,” sagde han. “‘Du kan ikke gøre det. Vi fangede dig i at gøre det. Her er din bøde.”

FTC tillader en maksimal civil bøde på $46.517 pr. overtrædelse.

FTC kan også målrette forhandlere for vildledende annoncering ved hjælp af Truth in Lending Act og dens tilhørende forordning Z. Men Robertson sagde, at den foreslåede regulering gik ud over dette punkt og ville fange vildledende adfærd, som Truth in Lending Act ville gå glip af.

“Dette ville udvide disse reklameregler,” sagde han.

FTC-kommissærer sagde, at den foreslåede regel ville give deres agentur mulighed for at forfølge civile sanktioner og forbrugeroprejsning, efter at højesteret i 2021 erklærede agenturets vej til at gøre det for at være upassende. En enstemmig domstol fastslog i AMG Capital Management v. FTC, at kommissionen ikke kunne anmode om pengehjælp sammen med en anmodning om forbud i en føderal domstol. Højesteret sagde, at agenturet var nødt til at følge administrative procedurer og derefter søge den civile straf.

“Det var et enormt slag for FTC’s håndhævelsesprogram,” sagde Noonan, som engang ledede FTC-regulering og håndhævelse af finansiel praksis.

Uden en handelsreguleringsregel kunne FTC kun beordre en virksomhed til at forlade en bestemt praksis. Det kunne ikke blive mere aggressivt, før virksomheden begik en anden overtrædelse, hvilket gjorde den første instans effektivt “fri,” sagde hun.

FTC bruger også en mere strømlinet proces til at udarbejde regler. Noonan sagde, at formatet, der er vedtaget her, lader FTC få en ny regel op at køre på et år til halvandet år sammenlignet med et gennemsnit på fem år for andre FTC-regler.

Ignite Consulting Partners overholdelsesadvokat Randy Henrick sagde, at han følte, at halvandet år var “temmelig hurtigt”, og anslåede, at agenturet ville bruge to eller to et halvt år.

“De vil få en masse kommentarer,” sagde han.

Bureauet åbner snart et 60-dages vindue for offentlig kommentar til forslaget, nr. P204800.

National Automobile Dealers Association talsmand Jared Allen sagde torsdag den 30. juni, at organisationen planlægger at søge en forlængelse af den 60-dages kommentarperiode,

“Det er bydende nødvendigt, at regulatorer udfører ordentlige, grundige og evidensbaserede analyser, før de foreslår regler, der ville have så drastiske konsekvenser for forbrugere og markedsdeltagere, især små virksomheder,” sagde NADA-præsident Mike Stanton i en erklæring torsdag.

To af kommissærerne, der stemte 4-1 for reglerne, blev udpeget af den republikanske tidligere præsident Donald Trump – demokraten Rebecca Slaughter og republikaneren Noah Phillips. De to andre er demokrater udpeget af præsident Joe Biden. Men Henrick forventede, at FTC stadig ville søge at vedtage noget før, hvad der kunne blive en anden præsidentiel administration i 2025.

“Det er en praktisk deadline,” sagde Henrik.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.