Maruti Suzuki planlægger at udfase rene benzinbiler – biler, der udelukkende kører på benzin – i løbet af de næste 10 år. Dette blev afsløret af bilproducentens tekniske chef (CTO) CV Raman, i en nylig presseinteraktion med EconomicTimes.

Maruti Suzuki udfaser rene benzinbiler: Detaljer
S-Presso er en ren benzinbil fra Maruti Suzuki.

Her er hvad hr. Raman sagde,

I det næste årti vil vi ombygge alle køretøjer. Der kommer ingen rene benzinbiler. De vil enten være elektrificeret eller drevet af CNG eller biobrændstoffer. Energimixet skal ændres sammen med produktstrategien for at opfylde COP26 (mål om reduktion af emissioner). EV plus ICE (intern forbrændingsmotor) tilstand er en perfekt løsning til at køre på en miljøvenlig måde. Vi vil helt sikkert se på at introducere hybridteknologi i flere modeller. Ethanol er godt, fordi 20 % blanding (med benzin) hjælper med at reducere råimporten med en tilsvarende mængde. Vi arbejder også på flex-fuels. Bio CNG er kulstof-negativ. Regeringens fremskrivning er at nå 30 % (elektrisk) i 2030. 70 % vil fortsat være ikke-elektrisk. Der vil være behov for flere teknologiske muligheder for at imødekomme en bred vifte af køretøjer og kunder. For elbiler skal basisopladning ske derhjemme eller på kontoret, infrastruktur er nødvendig for at håndtere rækkeviddeangst. Derfor er vi nødt til at se på tilgængeligheden af ​​infrastruktur i hjemmet, på kontoret og andre steder på en holistisk måde.

Efterhånden som Maruti Suzuki udfaser rene benzindrevne biler, vil bilproducenten skifte til andre former for fremdrift såsom biobrændstof, ren elektrisk kraft, benzin-elektriske hybrider og komprimeret naturgas (CNG). Faktisk er overgangen allerede begyndt.

Maruti Suzuki udfaser rene benzinbiler: Detaljer
Ertiga var en af ​​de sidste biler, der indeholdt Maruti Suzukis dieselmotor.

Maruti Suzuki har nu fuldstændig elimineret dieselmotorer fra sit bilprogram lige siden Bharat Stage 6 (BS6) emissionsnormerne kom på plads. Bilproducenten – Indiens største – satser nu på benzin-elektriske stærke hybrider for at levere høj brændstofeffektivitet og lave udstødningsemissioner. Hvis markedet tager til stærke hybrider i stor stil, ville Maruti Suzuki have fundet et godt alternativ til dieselmotorer, i hvert fald på mellemlang sigt.

Maruti Suzukis første stærke hybridbil – en SUV, der vil dele sin platform med den nyligt afslørede Toyota Hyryder – kommer til salg i Indien senere i år. Den officielle afsløring er planlagt til den 20. juli 2022. Den nye SUV bliver den første blandt en række stærke hybridbiler, som Maruti Suzuki planlægger at lancere i Indien. Om et par år planlægger bilproducenten at omstille hele sin bilpark til stærke hybrider.

Bilproducentens første fulde elbil er dog et par år væk. Det vil først være i 2025, når Maruti Suzukis første fuldelektriske bil bliver lanceret i Indien. Flere detaljer afventes på denne front, da Maruti endnu ikke afslører den bil, der vil være dens første fuld-elektriske tilbud. Tidligere har Maruti Suzuki testet en helelektrisk version af den bedst sælgende WagonR hatchback.

setTimeout(
function aa(){
!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘694814947291917’);
fbq(‘init’, ‘278093033017802’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
}, 300);

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.