I 2018, Elon Musk delte smerten over at få sin spæde søn til at dø i sine arme, mens han trøstede en far, der mistede sin teenager til et voldsomt styrt i en Tesla Model S.

Nu, Tesla Inc. forsøger at underminere James Rileys påstand om, at det spillede en rolle i hans søns død, da verdens mest værdifulde bilproducent møder i retten mod en familie, der engang var kendt af medarbejderne som “VIP-kunder.”

En ugelang jury-retssag, der skal begynde onsdag ved den føderale domstol i Fort Lauderdale, Fla., er den første for virksomheden efter en dødsulykke, der involverer en af ​​dets elbiler.

Sagen indeholder ingen påstande om, at Teslas teknologi var defekt – i modsætning til andre sager, der skylder bilproducentens autopilot førerassistance-funktion for fatale vrag – og resultatet af retssagen vil sandsynligvis ikke skade virksomhedens omdømme, sagde Michael Brooks. fungerende administrerende direktør for Center for Autosikkerhed, en forbrugerfortalergruppe.

Alligevel fremhæver opgøret virksomhedens “aggressive juridiske strategi” med at vælge at føre tvister frem for at bilægge dem, sagde han.

“Det kaster en masse lys over, hvad der foregår i Amerika, og hvor meget magt forbrugerne faktisk har,” sagde Brooks.

Tesla reagerede ikke på en anmodning om kommentar.

I maj 2018 kørte Barrett Riley 116 miles i timen på en gade i Fort Lauderdale, da han mistede kontrollen over køretøjet og kørte ind i betonvæggen i et hus. Han og hans ven, der sad på passagersædet, begge 18 år, blev dræbt, efter at bilen blev opslugt af flammer. En ven, der sad på bagsædet, blev slynget ud af bilen og overlevede.

Advokater for James Riley vil hævde, at Tesla var uagtsom for at fjerne en hastighedsbegrænsende enhed to måneder efter, at hans kone havde bedt virksomheden om at installere den for Barretts sikkerhed. Virksomheden er klar til at imødegå, at mens bilen blev serviceret, blev dets personale “luret” af Barrett til at fjerne begrænseren – som var programmeret til at blokere bilen i at køre hurtigere end 85 mph.

Musk rakte ud til James Riley kort efter ulykken. En e-mail-udveksling mellem dem, der var indeholdt i retsakter, viste, at milliardæren sympatiserede med familien og huskede angsten omkring sit eget barns død.

Deres kommunikation førte til, at Tesla sendte en softwareopdatering i juni 2018 til sin hastighedsbegrænsningsfunktion, der ville lade chauffører indstille en maksimal hastighed mellem 50 mph og 90 mph, med sprog i brugermanualen, der siger, at funktionen blev eftersynet til minde om Barrett Riley.

To år senere sagsøgte Riley-familien Tesla. I deres oprindelige klage hævdede de, at en defekt i Model S-batteriet fik det til at eksplodere. I overensstemmelse med en lægeundersøgelses rapport, der blev citeret i en undersøgelse fra National Transportation Safety Board, sagde de, at Barrett blev dræbt af branden snarere end virkningen af ​​styrtet. En dommer afviste dette krav, efter at virksomheden satte spørgsmålstegn ved, om beviser indikerede en defekt.

Brooks sagde, at problemer med batteribrand er udbredt i retssager mod elbilproducenter.

“Der er mange sager, der kommer op med batteribrande, og forhåbentlig har denne sag ikke en effekt på dem, fordi jeg gerne vil se påstandene behandlet,” sagde han.

Tesla vil forsøge at afværge påstanden om uagtsomhed ved at vise, at Barrett havde en farlig historie med at køre for høj fart – og argumentere for, at hans forældre undlod at begrænse hans kørsel.

Over for indvendinger fra familien indvilligede Tesla i ikke at vise nævninge visse videoer taget af venner af Barretts, der dokumenterede hans hastighedsoverskridelse – inklusive en med billedteksten “I’M GONNA DIE”, der registrerede en hastighed på 155 mph.

I stedet vil virksomheden pege på en fartbøde udstedt til Barrett for at køre 112 mph i en 50 mph-zone og et regneark, der viser de maksimale hastigheder opnået af Model S forud for ulykken.

Retshøringer gav glimt af nogle af de andre beviser, der sandsynligvis vil blive fremlagt, herunder vidneudsagn, tekster, e-mails og videoer, der involverer Riley-familien, Barrett, hans venner og Tesla-medarbejdere.

Da Barretts fartbøde i marts 2018 fik hans mor, Jenny Riley, til at bede Tesla om at installere en hastighedsbegrænser, skrev en servicecenterrepræsentant i en e-mail til kolleger, at Rileys var “VIP-kunder”, som havde deres sjette Tesla-køretøj på bestilling. Repræsentanten kaldte familien “store Tesla-fortalere”, for hvem begrænseren var en vigtig sikkerhedsforanstaltning.

“Fabelagtig. Tak, sagde Jenny Riley dagen efter i en sms til repræsentanten, efter at installationen var bekræftet. “Dette vil redde liv,” skrev hun med fire udråbstegn.

Sagen er Riley v. Tesla Inc., 20-cv-60517, US District Court, Southern District of Florida (Fort Lauderdale).

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.