Den vietnamesiske bilproducent VinFast, som forventer at lancere to elektriske køretøjer på det amerikanske marked i år, samarbejder med den taiwanske batteristartup ProLogium Technology om solid-state EV-batterier til levering allerede i 2024, sagde VinFast i en erklæring.

VinFast investerer gennem moderselskabet Vingroup “tiovis af millioner af amerikanske dollars” i ProLogium for at understøtte opstartens proprietære solid-state-teknologi, sagde VinFast onsdag.

Det underskrev også et aftalememorandum for at sikre batteriforsyninger fra ProLogium til dets næste generation af køretøjer, sagde VinFast.

“VinFast har fokuseret på at investere og opbygge strategiske partnerskaber med førende virksomheder i branchen og banebrydende teknologivirksomheder,” siger Le Thi Thu Thuy, VinFast Global CEO. “ProLogium er en af ​​vores nøglepartnere, der hjælper VinFast med hurtigt at mestre leveringen af ​​solid-state batterier.”

På virksomhedens hjemmeside siger ProLogium, at deres solid state-batterier giver højere energitæthed og hurtigere opladning end konventionelle batterier, som bruger en flydende elektrolyt i stedet for et fast materiale.

“Vi er en stor innovator inden for batteriteknologi med allerede dokumenterede produktionsevner, og vi sigter efter at blive en hoveddrivkraft for en bæredygtig verden gennem højtydende, sikre og overkommelige teknologier,” sagde ProLogium CEO Vincent Yang i pressemeddelelsen.

ProLogium er en af ​​flere startups, der arbejder med solid-state batteriteknologi, som kan reducere produktionsomkostningerne for elbiler betydeligt. De omfatter Colorado-baserede Solid Power med investeringer fra Ford Motor Co. og BMW, og Californien-baserede QuantumScape støttet af Volkswagen.

“ProLogium planlægger at levere solid-state battericeller til VinFast fra og med 2024 for at understøtte dets næste generations lineup,” sagde VinFast. “ProLogiums første større solid state-batterifabrik, som er planlagt til at blive lanceret i begyndelsen af ​​2023, vil afsætte en betydelig del af anlæggets produktionskapacitet til at levere VinFast.”

Bilproducenten sagde, at det også kan etablere et joint venture med ProLogium for en batterifabrik i Vietnam.

VinFast er en ny bilproducent, der begyndte at producere forbrændingsmotorkøretøjer til sit hjemmemarked i 2019 baseret på teknologi fra BMW. Bilproducenten udfaser forbrændingsmotorer til fordel for nyudviklede elbiler, efterhånden som den udvider til globale markeder, startende med USA, Canada og Europa.

VinFast tager imod amerikanske ordrer på deres mellemstore VF 8 og VF 9 crossovers med forventede leverancer inden udgangen af ​​året. VinFast leverede sin første EV i Vietnam i december, men den model var mindre end de to-rækkede og tre-rækkede crossovere, der kommer til USA og Canada.

I marts sagde VinFast, at det vil bygge et samleanlæg til elektriske køretøjer og et batteriproduktionsanlæg i North Carolina. VinFast sagde, at det vil bane vejen for den oprindelige fabrik på 2 milliarder dollars i år og begynde produktionen i 2024.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.