WASHINGTON – Det amerikanske transportministerium meddelte torsdag, at det foreslår at kræve, at statslige transportbureauer sætter nye mål for reduktion udstødningsemissioner på det nationale motorvejssystem.

Afdelingens Federal Highway Administration fortalte Reuters, at staterne vil have fleksibilitet “til at sætte mål, der fungerer for deres respektive klimaændringspolitikker og andre politiske prioriteter, så længe de er i overensstemmelse med netto-nul-målene i 2050, der er fastsat i denne regel.”

Præsident Joe Biden har sat et amerikansk mål om at opnå en reduktion på 50-52 procent fra 2005-niveauerne for økonomiens samlede nettodrivhusgasforurening i 2030 i et skridt mod at nå netto-nul-emissioner i hele økonomien senest i 2050.

Stater vil også være forpligtet til at rapportere om deres fremskridt med hensyn til at opfylde målene i henhold til den foreslåede regel. I øjeblikket kræver statens love 24 stater og District of Columbia til at sætte mål og spore deres drivhusgasemissioner. Reuters rapporterede tidligere om den planlagte regel.

Transportminister Pete Buttigieg sagde, at “tilgangen giver stater den fleksibilitet, de har brug for til at sætte deres egne emissionsreduktionsmål.”

Han bemærkede, at en infrastrukturregning på 1 billion dollar, der blev godkendt i november, skabte et 6,4 milliarder dollars kulstofreduktionsprogram for at give statslig og lokal finansiering til at “udvikle CO2-reduktionsstrategier og finansiere en lang række projekter designet til at reducere kulstofemissioner fra landevejskilder.”

Den foreslåede regel møder modstand midt i igangværende debatter om, hvor meget magt agenturer kan udøve over miljøbestemmelser uden kongressens godkendelse.

Den amerikanske senator Shelley Moore Capito, RW.Va.kritiserede den foreslåede regel og sagde, at den mangler tilladelse fra Kongressen.

I infrastrukturloven, der blev vedtaget sidste år, “inkluderede Kongressen bestemmelser for at håndtere klimaændringer og modstandsdygtigheden af ​​transportinfrastruktur på en todelt måde. Denne bebudede drivhusgaspræstationsmåling var ikke en del af den lovgivning,” sagde hun i en erklæring torsdag.

“Desværre følger denne aktion et fælles tema af både DOT og administrationen, som implementerer partipolitiske prioriteter, som de ønsker var blevet inkluderet i det bipartisansatte lovforslag, som præsidenten underskrev i loven.”

En talsmand for Federal Highway Administration sagde, at Kongressen gav agenturet bemyndigelse til at etablere foranstaltninger, som statslige transportafdelinger kan bruge til at vurdere ydeevnen af ​​det mellemstatslige og ikke-interstate nationale motorvejssystem, herunder myndigheden til at kræve, at stater opstiller mål og sporer deres fremskridt, men ikke at påtvinge konsekvenser.

Agenturet foreslår ikke sanktioner eller andre håndhævelsesforanstaltninger, sagde talsmanden. Men hvis en statslig transportafdeling ikke formår at gøre “betydelige fremskridt” hen imod sit emissionsmål, så vil det skulle dokumentere handlinger, det ville tage for at nå målet i sin næste toårige rapport, forklarede de.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.