WASHINGTON — Ford Motor Co. sagde fredag, at det udsteder en ny tilbagekaldelse for 100.000 amerikanske hybridbiler på grund af brandrisici og udvider en tidligere tilbagekaldelse efter en række rapporterede brande.

Den nye tilbagekaldelse dækker visse 2020 til 2022 model-år Ford Escape, Maverick og Lincoln Corsair-køretøjer med 2,5-liters hybrid/plug-in hybridmotorer. Ford sagde, at i tilfælde af en motorfejl, kan der frigives betydelige mængder motorolie og brændstofdampe, der kan samle sig nær antændelseskilder, hvilket resulterer i en potentiel brand under motorhjelmen.

Forhandlere vil modificere “under motorskjoldet og den aktive gitterlukker” for at imødekomme sikkerhedsproblemer, sagde Ford. Der er ingen ulykker eller skader forbundet med dette problem, og kunderne behøver ikke at parkere køretøjet udenfor.

Ford udvider separat sin tilbagekaldelse af 2021 Ford Expedition og Lincoln Navigator SUV’er for brandrisici under motorhjelmen af ​​yderligere 27.000 amerikanske køretøjer, efter at fem yderligere brande blev rapporteret efter tilbagekaldelsen af ​​39.000 køretøjer annonceret i maj efter 16 brandmeldinger. Der er rapporteret én skade.

Den nr. 2 amerikanske bilproducent råder stadig kunder til at parkere disse køretøjer udenfor og væk fra strukturer, indtil reparationerne er afsluttet.

Køretøjer kan udgøre en risiko for brand under motorhjelmen, også mens køretøjet er parkeret og slukket.

Ford sagde, at det har tilbagekaldelsesdele tilgængelige til omkring en tredjedel af køretøjer med et 800 watt køleblæsersystem, men vil ikke have alle dele tilgængelige til køretøjer med et 700 watt køleventilatorsystem indtil september.

Ford mener, at årsagen til disse køretøjsbrande kan spores til en leverandørs ændring af produktionsstedet under COVID-19-pandemien.

Ford har førende alle amerikanske bilproducenter indtil videre i 2022 med 44 tilbagekaldelseskampagner, der dækker 6,7 millioner køretøjer før fredagens annoncering.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.