Da jeg ledte efter en bil til at erstatte mit E46 325i problembarn, havde jeg tankerne indstillet på en E90. Jeg har altid elsket designet, følte, at kabinen var moderne nok til ikke at føle mig gammel, og jeg ville ærligt talt prøve N52-motoren, efter at have hørt så mange gode ting om den på fora. Mens jeg undersøgte N52-motorer og E90’ere generelt – deres pålidelighed, vedligeholdelse, tips og tricks og blot overordnede ejeres meninger – var der et par ting, jeg vidste, at jeg skulle have gjort, så snart jeg købte en. Så her er de få ting, jeg har lært, hvad jeg har gjort ved min bil indtil videre, og hvordan processen var.

BMW N52 virker som en af ​​mærkets helt store, hvis jeg skal være ærlig. For det første elsker jeg at bruge det. Den er underpowered efter nutidens standarder, især i min 2006 325i (den svageste E90), som kun har 215 hestekræfter. Den er dog så silkeblød, og dens kraftforsyning er så lineær og lydhør, at jeg altid nyder at sætte den i gang. Det hjælper, at urskiverne på dens målere er blandt de bedste, der er monteret på en BMW (E92 M3 målere er bedst). Det er også en ret pålidelig motor (bank på træ) og chokerende nem at arbejde på indtil videre.

BMW E90 3-serie 13 830x552BMW E90 3-serie 13 830x552

Der er dog et par vedligeholdelsesartikler, det kræver, som ikke kan forsømmes. Den første er oliefilterhusets pakning, som bogstaveligt talt er en pakning, der forsegler toppen af ​​oliefilterhuset til topstykket. Hvis man ikke skifter pakningen, bliver den hård og mister sin tætning, hvilket så tillader olie at dryppe direkte kun serpentinremmen (såvel som alle andre steder var fronten af ​​min motor noget rod på grund af en forsømt pakning). Hvis der hele tiden lækker olie på bæltet, kan det få det til at svulme, revne og knække, hvilket kan være katastrofalt.

En anden virkelig vigtig bit af vedligeholdelse er at udskifte kølevæskeflangen (kaldet “Mickey Mouse-flange” på grund af dens form). I det væsentlige er det en lille flange, der forbinder en kølevæskeslange til forsiden af ​​cylinderhovedet, og lagerflangens hals er lavet af plastik. Efter mange år og mange kilometer knækker den plastikhals, og når den gør det, vil den dumpe al din kølevæske på vejen, hvilket får din bil til at overophedes med det samme. Det vil dog vise tegn på lækage først, og når det lækker, drypper det sin kølevæske på serpentinebåndet, hvilket igen forårsager potentielle problemer.

Fordi begge disse problemer kan beskadige serpentinremmen, er det også godt at udskifte bæltet og dets remskiver, da hele bæltet/remskivesættet er relativt overkommeligt og meget nemt at gøre. Hvis du er en E90 (eller E91, E92, E93) ejer med en N52 motor (325i, 330i, 328i), og du ikke har gjort disse ting, kan denne artikel måske hjælpe dig.

Her er hvad du skal bruge:

 • Pakningssæt til oliefilterhus
 • Kølevæskeflange/slange/klemme
 • Serpentine bælte
 • Strammehjul
 • Løbehjul
 • Fatningssæt
 • Topnøgle
 • E-Torx fatningssæt
 • 1/4″ E10 drejesokkel med 6″ forlænger (eller længere)
 • T60 fatning
 • 1/2-tommer Breaker Bar
 • 7 quarts olie
 • 1 gallon BMW kølevæske
 • 1 gallon destilleret vand
 • Momentnøgler anbefales stærkt

Det første jeg gjorde var at tømme olien og kølevæsken. Sørg for at gøre nogle fangpander klar, ellers kommer du til at lave et kæmpe rod. Oliepanden har en aftapningsbolt i bunden, under motoren, jeg løsnede den bare og lod olien løbe ned i en pande. Under radiatoren, på den ene eller den anden side (afhængigt af modellen), er der en stor skrue med et kæmpe “+”-formet hoved. Jeg brugte en enorm flad skruetrækker (men en kvart og en tang fungerer også godt), da en almindelig skruetrækker vil beskadige plastikhovedet. Jeg skruede den af ​​og lod kølevæsken løbe ned i en gryde. Det er klart, jeg gjorde dette med kold motor, ellers ville begge væsker have været meget varme.

Derefter fjernede jeg oliefilteret for at hjælpe olien med at løbe fra panden. Da væskerne var ved at løbe ud, tog jeg luftindsugningsboksen og kanalen ud for at give mig bedre adgang. Så, når alle væskerne var færdige, skruede jeg oliebeholderen og kølerens aftapningsprop i igen og gik i gang.

BMW E90 3-serie 07 830x552BMW E90 3-serie 07 830x552

Det første, jeg gjorde, var at tage serpentinremmen af ​​ved at bruge en T60-fatning på en 1/2-tommer, 15-tommer lang bryderstang for at frigøre remspændingen på strammerskiven. Efter at remmen var af, fjernede jeg begge remskiver, som blev holdt fast af en bolt hver. Super nemme ting. Da remskiverne var af, gik jeg i gang med pakningen til oliefilterhuset. Dette er den eneste vanskelige del af hele jobbet. Den holdes fast af tre E-torx bolte (ekstern torx), og derfor skal du bruge E-torx fatningssættet. En af boltene er dog vanskelige at komme til, og den bedste måde at gøre det på er at bruge en E10 drejebøsning på en lang 1/4-tommer forlængelse og snige den mellem oliefilterhuset og indsugningsmanifolden. Når du først gør det, er det faktisk super nemt.

Da disse bolte var fjernet, og huset var slukket, sprøjtede jeg noget bremserengøringspapir og rensede topstykket, hvor det møder huset, da det var snavset. Så har jeg skiftet pakningen i huset, hvilket kan være irriterende, hvis man ikke har nogle hakker, hvilket jeg ikke har. Så jeg brugte en razer værktøjskniv, skar forsigtigt pakningen i skiver og brugte min mindste fladskruetrækker til at grave i skiven, plukke den ene ende op og trække resten ud. Så skiftede jeg den ud med den nye pakning, hvilket åbenbart var super nemt.

Derefter rensede jeg huset op med noget bremserens, tørrede det af og geninstallerede det. Når du først får en fornemmelse af den ene vanskelige bolt, er det nemt at få den på igen. Jeg anbefaler dog stærkt at bruge en momentnøgle til at geninstallere nogen af ​​boltene på denne motor, da de alle er aluminiumsbolte. Topstykket er en aluminium/magnesium legering, så boltene skal være aluminium og de kan nemt gå i stykker. De er alle også engangsbolte, og de nye dele bør komme med nye bolte. Så sørg for, at de er spændt til den rigtige spec. Jeg har ikke momentnøgler, men heldigvis er jeg blevet god til at få en fornemmelse af, hvor stramt jeg kan gå, før jeg knækker bolte. Spørg mig, hvordan jeg lærte på den hårde måde… Jeg vil hellere bruge momentnøgler, jeg er bare billig.

Da oliefilterhuset var på igen, begyndte jeg på kølevæskeflangen, som, hvis du køber det rigtige sæt, er super nemt. Kun to 10 mm bolte holder den fast, og de er nemme at komme til. Jeg løsnede dem og vrikkede forsigtigt flangen ud af cylinderhovedet. Jeg brugte en lille fladhoved til forsigtigt at lirke den væk, fordi du ikke ønsker at brække plastikhalsen af, for ikke at få plastikstykker i dit kølesystem. Da jeg først var ude, fandt jeg faktisk bare den anden ende af slangen, som er fastgjort til vandpumpen nær bunden af ​​motoren, og koblede den fra, fordi mit sæt kom med en ny flange, der allerede var fastgjort til en ny slange.

Grunden til det er, at stamslangeklemmen er en kompressionsfitting og ikke kan fjernes. Så i stedet for at kæmpe imod kampene og bryde den af, hvilket er svært at gøre uden at beskadige slangen, geninstallerede jeg bare en helt ny flange og slange i ét skud. Dejligt og nemt.

Derefter var det tid til at tage serpentinebæltet på igen og fylde bilen op med væske igen. Så jeg fyldte den op med Liqui Molys Leichtlauf 5W40 fuldsyntetiske motorolie, som er min yndlingsolie til tyske motorer med høj kilometertal. Derefter lavede jeg en 50/50 blanding af BMW’s blå kølervæske med destilleret vand (en gallon af hver, giver to liter blandet kølervæske) og fyldte den op. Så geninstallerede jeg luftindtaget og gjorde min absolutte yndlingsdel af jobbet: udluftning.

I ældre BMW’er var udluftningen fra kølevæskeledningerne et vende mareridt. Jeg ville køre min E36 ud i en flod, når jeg gjorde det. Men fordi E90 (og alle nyere BMW’er) har en elektronisk vandpumpe, vil bilen gøre det for dig. Bare spænd hætten op, kom ind i bilen, tryk på startknappen uden at have foden på bremsen (tilbehør), skru varmen til fuld og blæserhastigheden til lav, og tryk derefter gaspedalen ned i gulvet i ca. 12-15 sekunder. Den lille sekvens starter blødningsproceduren, og du vil høre vandpumpen starte og begynde at udtømme luften. Det tager omkring 10-15 minutter, men det stopper af sig selv, når det er færdigt.. Jeg havde en øl, mens jeg ventede. Det var genialt.

Alt i alt brugte jeg omkring fire timer, inklusive at løfte bilen op, få alt mit værktøj ud og rydde op til sidst. Jeg tog også min søde røv tid og skyndte mig ikke, så det kunne nok gøres hurtigere. Nu føles min motor dog mærkbart glattere, sandsynligvis takket være frisk olie (jeg aner ikke, hvad den tidligere ejer puttede i, og hvornår han gjorde det), der rensede ventilløfterne, og at de nye remskiver og rem ikke slap. Også den subtile drone fra de gamle remskiver er væk, og motoren lyder helt ny.

Ingen af ​​disse opgaver var vanskelige, alt var nemt at nå, tage af og geninstallere, og de samlede omkostninger var under $300, selv efter køb af E-torx fatningssæt, drejefatning og væsker. Der er et par ting mere, der skal gøres på min bil, men jeg vil diskutere dem i en anden historie. For nu, hvis du har en E90, kan disse job udføres på én gang, til en relativt lav pris, uden et væld af mekanisk ekspertise, og de vil hjælpe din N52-motor til at køre bedre, fri for farerne ved lækkende kølervæske og olie. Hvis du ønsker at købe en E90 med en N52-motor, så tag disse opgaver ind i dine oprindelige vedligeholdelsesomkostninger og få dem udført med det samme.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.