WASHINGTON — Regulatorisk usikkerhed forsinker den udbredte udbredelse i USA af en teknologi, der kan forbedre trafiksikkerheden og give miljø- og effektivitetsfordele, ifølge Alliance for Automotive Innovation.

I et webinar tirsdag sagde John Bozzella, administrerende direktør for alliancen, at den private sektor “investerer kraftigt” i køretøj-til-alt – eller V2X – teknologi, men at USA også har brug for “et regulatorisk og politisk miljø, der understøtter og faciliterer V2X adoption og brug.”

V2X gør det muligt for køretøjer på vejen at kommunikere trådløst med andre køretøjer og infrastruktur såsom trafiksignaler, men teknologien er endnu ikke blevet brugt bredt af bilproducenter og andre interessenter i USA

Når de er tilsluttet, kan køretøjer overføre data såsom GPS-placering, acceleration, forudsagt sti og førerkontrol til andre køretøjer, og infrastruktur kan overføre data til disse køretøjer om kommende farer og vejforhold, ifølge Michael Graham, medlem af National Transportation Safety Bestyrelse.

“Dette kan redde tusindvis af liv og forhindre eller afbøde millioner af ulykker,” sagde Graham og citerede en NHTSA-undersøgelse, der anslår, at V2X-teknologien kan håndtere op til 80 procent af alle ulykker, der involverer ikke-hæmmede bilister.

En beslutning fra Trump-æraen i november 2020 af Federal Communications Commission om at flytte et flertal af en trådløs spektrumblok, der er udpeget til autosikkerhed, inklusive V2X, har yderligere hindret udbredt udbredelse, sagde Graham.

I en retssag fra juni 2021, der anfægtede beslutningen, hævdede Intelligent Transportation Society of America og American Association of State Highway and Transportation Officials, at FCC overskred sin autoritet, da den tildelte den del af 5,9-gigahertz-spektret, der var reserveret til bilindustrien til andre virksomheder.

Under webinaret afholdt af alliancen pegede Graham på et fatalt busulykke i Mount Pleasant, Pa., i 2020 som “den første mulighed for NTSB til direkte at behandle V2X-problemer i en ulykkesrapport” siden FCC’s regulatoriske handling. Bestyrelsen identificerede skadelig interferens fra out-of-band-emissioner og lovgivningsmæssig usikkerhed som to problemområder.

“Vi fandt ud af, at FCC’s nylige reguleringsforanstaltninger tillader skadelig interferens fra ulicenserede enheder og truer implementeringen af ​​V2X-teknologi,” forklarede han. “Derfor anbefaler vi, at FCC implementerer passende sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte V2X-kommunikation mod den skadelige interferens.”

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.