DETROIT — Opstart af elbiler der lovede at forstyrre bilindustrien ved at bruge en software- og teknologitung tilgang, kæmper nu for at reducere omkostningerne midt i den type industriafmatning, der har forvirret Detroit-bilproducenter gennem årene.

For at forblive en spiller i en stadig mere konkurrencepræget virksomhed, efterhånden som etablerede bilproducenter introducerer deres egne elbiler, vil startups som f.eks. Rivian Automotive Inc. og Arrival SA bliver nødt til at stramme livremmen og i nogle tilfælde genopfinde sig selv, sagde brancheembedsmænd og analytikere.

I mange tilfælde samarbejder de med større virksomheder med dybe lommer for at hjælpe deres overlevelse og give adgang til midler.

De, der undlader at kontrollere deres udgifter eller finde de rigtige partnere, kan ende op som elektrisk varevognsstart Electric Last Mile Solutions, som indgivet kapitel 7 konkurs beskyttelse i sidste måned. Industriens embedsmænd forventer ikke, at det er den sidste startup, der rammer et hul.

“Som alle virksomheder, der brænder penge, skal du foretage de rigtige justeringer, så du kan komme til den anden side af ørkenen,” sagde Evangelos Simoudis, en Silicon Valley venturekapitalinvestor og industrirådgiver.

Selvom det samlede salg af nye køretøjer er faldet under COVID-19-pandemien, er efterspørgslen efter elbiler fortsat stærk. Det globale salg af elektriske batterier og plug-in-hybridbiler blev næsten fordoblet sidste år til 6,6 millioner, ifølge Det Internationale Energiagentur.

På tirsdag, Det sagde den britiske startup Arrival det planlagde at skære ned på udgifterne, omorganisere sin forretning og potentielt smide 30 procent af sin arbejdsstyrke som reaktion på det udfordrende økonomiske miljø.

Arrival, der forsøger at lancere produktion af elektriske varevogne, følger industriens stjerners ledelse Tesla Inc. og Rivian, som har afskåret arbejdspladser, da forsyningskædens snerre hæmmede produktionen, holdt omsætningen under forventningerne og sendte omkostningerne i vejret.

Arrival sagde, at dets 500 millioner dollars i kontanter ville vare indtil slutningen af ​​2023 med de foreslåede nedskæringer. Spørgsmålet er, om det vil være nok.

“En milliard dollar holder ikke særlig længe i bilbranchen. Det er et redesign til en Malibu eller noget,” sagde Cox Automotive-analytiker Michelle Krebs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.