Netflix og Toyota har endelig noget til fælles: Begge genopliver “The Crown” i USA til efteråret efter en længere pause.

Kun i stedet for en dramatiseret historie om Dronning Elizabeth II i 1990’erne, Toyota-forhandlere vil få en hybridiseret fastback crossover, beregnet til at erstatte Avalon store sedan, med et genopstået navneskilt, der ikke er blevet solgt i USA i 50 år.

2023 Toyota Crown vil være mærkets nye top-of-the-line køretøj i USA, da modellen har været i sit hjemland Japan i årtier, og den genopliver navneskiltet i staterne for første gang siden 1972.

Toyota kalder kronen for en sedan i fuld størrelse med et “design med højere kørehøjde”, men stylingen er meget tættere på en fastback crossover – såsom Audi Q5 Sportback – dog med fast bagrude og en traditionel bagagerum i stedet for en hatchback.

2023 Crown vil tilbyde to hybriddrivlinjer: en standard, der er indstillet til at maksimere brændstofbesparelser på basis XLE- og midrange Limited-modeller, og en anden på Platinum-trimningen, der sigter mod at maksimere ydeevnen. Toyota anslår, at standardhybriden vil levere op til 38 mpg kombineret, mens den præstationstunede version, som den siger leverer en kombineret 340 hk, vil få anslået 28 mpg kombineret.

Standarddrivlinjen parrer en naturligt aspireret 2,5-liters inline-fire-motor med en trinløs gearkasse, mens Platinum-trimmet er drevet af en turboladet 2,4-liters inline-fire-motor sammenkoblet med en seks-trins automatisk gearkasse. Begge har et elektronisk on-demand firehjulstræk, der sender kraft til baghjulene via en akselmonteret elektrisk motor, der kobler ind, når det er nødvendigt for ekstra trækkraft.

15. generations Crown, bygget i Japan, kommer som standard med Toyotas nye infotainmentsystem og en 12,3-tommer touchskærm. Den vil blive udstyret med Toyota Safety Sense 3.0, mærkets suite af avancerede sikkerheds- og førerassistancesystemer.

Priser for 2023 Toyota Crown blev ikke afsløret. Toyota siger, at det forventer, at køretøjet vil være i amerikanske udstillingslokaler i efteråret.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.