I årevis har jeg tigget bilproducenter om at lave en elektrisk cabriolet sportsvogn. Lige siden jeg kørte BMW i8 Roadster, med dens topløse design og elektriske køretilstand, har jeg virkelig ønsket mig en drop-top elbil, fordi det er langt sjovere at køre i en elektrisk cabriolet, end nejydere måske tror. Men mine råb om sådan et køretøj blev uhørt. Indtil nu, fordi den helt nye MINI Cooper SE Cabriolet netop er faldet.

Første MINI EV Cabrio

OK, OK, så MINI Cooper SE Cabriolet er ikke ligefrem en sportsvogn. Det er mere en sjov, sporty hatchback. Bortset fra, det er en cabriolet, så det er virkelig ikke en hatchback længere. Men du får ideen. MINI Cooper SE Cabriolet er præcis, hvad den lyder som den er – en cabriolet version af den helt elektriske Cooper SE hatchback. Der er virkelig ikke mere i det end det. Selvfølgelig er pressemeddelelsen fuld af superlativer og blomstrende snak om naturskønne, romantiske køreture. Men det er en MINI Cooper SE med taget afskåret.

BMW Cooper SE Cabriolet på Mallorca

7,7 sekunder til 60 mph

Det er dog ikke en dårlig ting. MINI Cooper SE hatchback er en ganske sjov lille elbil at køre, så cabriolet-versionen burde være lige så sjov. Faktisk kan det endda være sjovere, takket være den udendørs køreoplevelse. Dens rækkevidde er ganske vist ret kort med en maksimal snor på kun 230 km, og den er ikke særlig kraftfuld, med kun 184 hestekræfter, men den burde stadig have den samme smarte håndtering og følelse af sjov som alle andre små MINI. Bare forvent ikke nogle spændende præstationstal. MINI Cooper SE cabriolet tager 7,7 sekunder at nå 60 mph.

Med hensyn til selve cabriolet er det en powerfoldbar softtop, der tager 18 sekunder at åbne eller lukke og kan betjenes med 30 km/t (omkring 19 mph). Det er det samme cabriolet tag, som du finder på den gasdrevne MINI cabriolet, så intet nyt at se der. Interessant nok siges lastrummet at være uændret, på trods af tilføjelsen af ​​det bløde tag, på 160 liter (5,6 kubikfod). Men med toppen nedad kan oplevelsen af ​​Cooper SE være en hel del anderledes end standard Cooper eller Cooper S.

At køre i en elektrisk cabriolet er sjovere, end det lyder, da manglen på drivaggregatstøj faktisk føles meget cool og tillader enhver anden naturlyd at fylde dine ører. Der er noget utroligt roligt ved at køre en elektrisk cabriolet, især ved normale hastigheder, som får dig til at føle dig ét med miljøet. Med Cooper SE Cabriolets kompakte størrelse og smarte håndtering, kan jeg forestille mig, at det vil være ret sjovt at trave, med toppen nedad, på en snoet bagvej. Det bliver nok også afslappende i normal trafik. Måske ikke i en storby, hvor ekstrem støj og lugt kan fylde kabinen. Men i forstadsbyer kunne det være ret hyggeligt.

Der er endnu ingen officiel startpris, da bilen netop blev afsløret under MINI Takes the States-begivenheden i 2022. Men forvent, at det er et par tusinde dollars mere end standard Cooper SE, som starter ved $29.900. MINI Cooper SE Cabriolet kommer ikke til at bryde nogen ny vej. Dens rækkevidde er kort, og den skubber ikke EV-spillet frem på nogen måde. Det tilbyder dog en unik oplevelse, der faktisk burde være ret sjov. Og også overkommelig.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.