Månens terrænfartøj til Artemis skal kunne holde mindst 10 år i rummet og spænde over flere missioner.

Den første Artemis-mission kunne lanceres i år, efterfulgt af flere mere komplekse missioner gennem midten af ​​årtiet.

Køretøjet skulle køre i temperaturer fra 260 til minus-280 grader Fahrenheit, ifølge Lockheed. På månen er der 14 dage med mørke efterfulgt af 14 dages dagslys. Tyngdekraften er omkring en sjettedel så kraftig som på jorden, og slibende månestøv kan plette astronauternes rumdragter og udstyr.

“Du er nødt til at skabe en helt ny specifikation, fordi ingen nogensinde har lavet et holdbart miljø for månen,” sagde Deep.

“Vi vil skubbe vores Ultium-batterier ind i det hårdeste miljø, som et elektrisk køretøjsbatteri nogensinde har set. Med det vil vi forstå, hvordan vi kontrollerer vores batterier og sikrer, at de fungerer i det miljø og fortsætter med at tilbyde autonome og menneskelig drevet kørselsevne og pålidelighed. Og så vil de samme batterier være i vores Ultium-produkter her på Jorden.”

Meget af den virtuelle test, GM har brugt til månemissionen, blev etableret til 2022 GMC Hummer EV pickuppen.

Hummeren blev stort set udviklet gennem simuleringer under coronavirus-pandemien over kun to år sammenlignet med tre til fire år for de fleste køretøjsprogrammer.

Hummer “har en masse af egenskaberne af, hvad en måne-rover vil være, tæmmet,” sagde Deep.

“For måne-roveren kan du ikke have en fysisk backup på nogle af disse ting, fordi du ikke kan køre et køretøj på månen. At have den tillid fra den virtuelle udvikling på Hummer giver dig en direkte applikation til måne-roveren .”

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.