Forhandlere, der gør, hvad de skal gøre – at sælge og servicere kunder inden for et generelt geografisk område, deres “primære markedsføringsområde”, som i tilfældet med Capitol er omkring en radius på 20 mil omkring Salem – er så grundlæggende for franchiseforretningen model, at det normalt ikke ville være en bedste praksis. Men med lagerbeholdninger på eller tæt på historiske lavpunkter og forbrugere, der søger over hele landet online efter nye køretøjer, bliver det stadig vigtigere at tage sig af hjemmefronten for forhandlere, der har brug for at opbygge og vedligeholde relationer med tilbagevendende kunder, siger Casebeer, formand for gruppen.

“Vi bliver ved med at tale om det store billede – ikke i dag, men måske om tre eller fire år – det nytter os bogstaveligt talt ikke at sælge en bil til nogen fra Idaho,” argumenterer Casebeer. “Ja, vi tjener måske $5.000 lige nu, men den kundes levetid er væk – ingen dele, ingen service, ingen handel, ingen henvisninger, ingenting.”

Casebeer siger, at fristelsen til at “blive grådig” og sælge et klistermærke til den, der ringer, altid er der, og han hævder, at mange forhandlere er faldet i den fælde.

“Vi kunne sælge mange forskellige måder og opkræve langt flere penge, end vi er, men vi skal passe på vores baghave. Folk kommer til at huske, hvordan de bliver behandlet lige nu, og de vil huske det, når de køber deres næste bil.”

De fleste bilproducenter forsøger selvfølgelig at overvåge deres forhandlernetværk gennem målinger såsom salgseffektivitet og salg af nye køretøjer til forbrugere uden for en forhandlers primære markedsføringsområde “skader dig på din salgseffektivitet på den måde, som [automakers] se på tingene,” sagde Casebeer. “Det er makro, forhandler-lignende ting, men vi er nødt til at bekymre os om det. Du kan være sikker [automakers] tjekker hver kreditapp, hvert kørekort, bare for at være sikker.”

Capitol Subaru solgte 1.300 nye biler i 2020 og solgte mere end 1.700 nye biler i 2021, sagde Casebeer. Gennem maj var det spor efter at være blandt de 20 bedste Subaru-butikker i landet efter salg.

En del af den vækst kommer fra at beskytte hjemmebanen, siger Casebeer, især hos et mærke som Subaru, der traditionelt har kørt med meget magre varebeholdninger.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.