Lad mig være ærlig: Denne idé er dum, kortsigtet, brandødelæggende og overhypet. Og tro mig, hvis det vokser yderligere, vil det være forhandlere og deres ansatte, der direkte vil lide vrede forbrugeres vrede.

Nogle af verdens største bilproducenter, herunder Toyota, Volkswagen og General Motors, har alle stirret længselsfuldt på de potentielle indtægter, der kunne genereres fra at opkræve forbrugergebyrer for at aktivere eller vedligeholde visse køretøjsfunktioner.

Sidste efterår sagde GM, at det forventede at tjene så meget som 25 milliarder dollars i årlig omsætning på software og abonnementstjenester ved udgangen af ​​årtiet, baseret på sin erfaring med OnStar. VW er ved at udvikle sit eget interne softwarefirma, delvist fordi det mener, at forbrugerne vil betale for midlertidige opgraderinger såsom ekstra batterikapacitet til elbiler eller forbedret ydeevne. Og Toyota har implementeret prøvetjenester for funktioner på nogle af sine nye køretøjer, som deaktiverer, hvis de ikke fornyes.

Disse tre er ikke nær alene blandt bilproducenter i deres jagt på endnu flere almægtige dollars. I sidste uge kom en fejlagtig historie om, at BMW planlægger at opkræve betaling for sædevarme, rundt på nettet. Historien var forkert, men BMW sagde, at den havde gjort to nye Functions on Demand tilgængelige på nogle køretøjer i USA via software: en dash cam-funktion, den kalder BMW Drive Recorder, og en fjernmotorstart-funktion.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.