En af de bedste ting, BMW har gjort i de sidste par år, var at begynde at udvikle kunstbiler, som kunderne rent faktisk kan købe. Da Andy Warhol eller Alexander Calder udviklede deres fantastiske værker af rullende kunst, var det det. Disse biler blev låst inde på museer, så kun en håndfuld mennesker kunne se dem. Disse mere moderne versioner, der er lige så flotte som de gamle, bliver dog fremstillet, omend i begrænset antal, så kunderne rent faktisk kan købe dem. Den seneste er Jeff Koons’ BMW M850i ​​Gran Coupe, og en af ​​de første kunder, der modtog Koons 8-serien, var en ejer ved navn Kris i Texas.

Koons’ M850i ​​er en af ​​mine personlige yndlingsbiler. Som barn var tegneserier og superhelte-tegnefilm en vidunderlig flugt og skabte en fandom, jeg stadig har den dag i dag. Så at se det tegneserie-inspirerede design af Koons giver mig et øjeblikkeligt smil på læben. De lyse, levende farver, “Pow!” onomatopoeia, og de hurtige røgskyer giver alle M850i ​​Gran Coupe en snert af sjov, den aldrig har haft før. 8-serien Gran Coupe er en flot bil, men den er meget seriøs. Denne tegneseriebeklædning gør den munter, og det kan jeg godt lide.

bmw 8-serien jeff koons 03 830x554bmw 8-serien jeff koons 03 830x554 Billeder af @kranedesigns og @texasda på Instagram

Så levende og kreativt som eksteriøret er, er indersiden en smule mere reserveret. Den får ganske vist en kølig rød og blå farveskala, som afgiver tunge Superman-vibes og dermed fortsætter tegneseriefornemmelsen. Det kunne være Spider-Man (som jeg foretrækker), men den måde, farverne bruges på, føles lidt mere som Superman.

Under sit meget cool skin adskiller Jeff Koons BMW M850i ​​Gran Coupe sig ikke fra standardbilen. Hvilket betyder, at den bruger den samme 4,4-liters dobbeltturboladede V8, hvilket giver 523 hestekræfter og 553 lb-ft drejningsmoment, den samme otte-trins auto og det samme xDrive-firehjulstræk. Det betyder også, at det bliver utroligt behageligt, støjsvagt og hurtigt. M850i ​​Gran Coupe er en fantastisk GT-bil, og med Jeff Koons-designet burde det være en fantastisk bil at eje.

Det burde også være en klog investering. Der vil kun blive bygget 99 Koons 8 Series Gran Coupéer, hvilket gør dem meget sjældne. Plus, det faktum, at den berømte kunstner Jeff Koons designede besætningen, vil gøre det øjeblikkeligt ønskeligt for kunstsamlere. Ganske vist er de oprindelige investeringsomkostninger høje med et prisskilt på $350.995, men det vil sandsynligvis kun stige i værdi derfra. Hvis jeg var rig, ville jeg helt købe en. Min søn ville gå bananas hver gang vi tog en tur i den, og det kan man ikke sætte et prisskilt på.

[Photos by @kranedesigns and @texasda on Instagram]

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.