Rapporten kaldte tendensen i salg af nye køretøjer i USA mod tungere, større SUV’er og andre lastbiler “en ildevarslende for gadesikkerheden”, en tendens, der kan blive værre, efterhånden som endnu tungere elektrificerede køretøjer bliver mere almindelige. Gruppen opfordrede til revisioner af føderale regler, der ville reducere vægten og højden af ​​nye køretøjer for at hjælpe med at beskytte sårbare trafikanter.

Sårbare trafikanter “har størst behov for beskyttelse, ikke kun fordi de er fysisk udsat for motorkøretøjer, men også fordi bilproducenter ikke er tilskyndet til at beskytte folk, der ikke køber deres produkter,” ifølge resuméet.

Rapporten fandt, at amerikanske byer begik “katastrofale fejl” i det tidlige 20. århundrede, da de prioriterede bilen på gaderne i byen. Byer skåret ned på massetransport, krympede fortove og skabte love såsom jaywalking at prioritere autohastighed frem for fodgængeres og cyklisters sikkerhed og brugen af ​​andre transportformer.

Byer bør lære af disse fejl og i stedet lave regler, der ikke “promoverer eller muliggør en bestemt teknologi,” siger rapporten.

“Skulle der opstå konflikter mellem gadebrugeres interesser og teknologivirksomheder (såsom fortovsdroner, der truer adgangen for dem, der bruger kørestol), bør fortalere og politikere stå sammen med de mennesker, hvis mobilitet er truet,” hedder det i rapportens resumé.

Rapporten konkluderede, at tætte kvarterer sandsynligvis vil opleve ændringer i transportsikkerhed hurtigere end andre områder, eftersom de “fremkalder flere korte ture” og er mere tilbøjelige til at have “højkvalitetsnetværk af cykelstier og fortove.”

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.