Vi rapporterede i november 2021, at den kommende BMW XM high-end luksus crossover sandsynligvis vil komme med en unik navnekonvention. På det tidspunkt nævnte vi, at BMW kigger på et interessant navneskilt til XM. Entry level modellen bærer angiveligt navnet BMW XM Red Label, efterfulgt af en mere kraftfuld og dyrere BMW XM Black Label. I dag en sædvanlig BMW-insider, der går under skærmnavnet ynguldyn bekræftede vores første rapport.

BMW XM sorte og røde mærker

Den øverste BMW XM-model vil hedde Black Label og vil sidde øverst i serien, takket være dens 750 hestekræfter. Han bekræfter også vores tidligere rapport om en sekscylindret plug-in hybrid XM, som vil blive udbudt på nogle markeder. BMW XM 50e-opsætningen vil sandsynligvis levere 490 hk (360 kW) og 700 Nm (516 lb-ft), svarende til den nye BMW 750e limousine. Drivsystemet ville blive parret med den nye 8-trins ZF-gearkasse og ville stadig levere en imponerende ydeevne.

bmw xm testkørsel anmeldelse 20 830x553bmw xm testkørsel anmeldelse 20 830x553

Vi har allerede set udryddelsen af ​​V8 7-serien fra den europæiske lineup, så det giver kun mening, at BMW XM følger i 7-seriens fodspor. Derfor vil BMW XM 50e sandsynligvis blive solgt i Europa, mens de nordamerikanske markeder vil få de mere rentable og mere kraftfulde XM-modeller. Den første dedikerede M-bil siden M1 vil blive lanceret i slutningen af ​​2022 med en elektrificeret V8, der oprindeligt yder 644 hestekræfter og 650 pund-fod (884 Newton-meter) drejningsmoment. Senere i 2023 følger den mere potente BMW XM Blanc Label for at leve op til det løfte, BMW gav med konceptet og dets kolossale 750 hk og 737 lb-ft (1.000 Nm).

Med omkring 2.700 kg (lige under 6.000 pund) vil XM være det tungeste køretøj, BMW nogensinde vil lave. Vi ved også, at den vil have det laveste tyngdepunkt blandt alle de andre M SUV’er, sammen med baghjulsstyring på op til 2,5 grader. Det bliver også den dyreste BMW, der nogensinde er lavet. Rygtemøllen kasserer omkring 170.000 euro for den kraftigste model.