Musk sagde, at han forventer, at Tesla begynder at levere sin længe ventede Cybertruck pickup i midten af ​​2023, hvilket øger Texas fabriksproduktion. Han forudsagde produktionen i Texas og Berlin til 5.000 køretøjer om ugen ved udgangen af ​​dette år eller begyndelsen af ​​næste år, og 10.000 om ugen ved udgangen af ​​2023.

I sit andet kvartals aktionærbrev reviderede Tesla antallet af installeret kapacitet for sine fabrikker opad, hvor Fremont steg til 650.000, Shanghai steg til omkring 750.000, Berlin til 250.000 og Austin til 250.000. I Teslas indtjeningsbrev for første kvartal havde den opført Fremont som 600.000, Shanghai som 450.000 og Berlin og Austin som “tidlig rampe.”

I det finansielle resultat for andet kvartal udsendte EV-producenten et justeret overskud på $2,27 pr. aktie i forhold til analytikernes konsensusestimat på $1,81.

Dens bilindustriens bruttomargin faldt til 27,9 procent, et fald fra et år tidligere og det foregående kvartal, midt i inflationspres.

Den samlede omsætning faldt til 16,93 milliarder dollars i andet kvartal fra 18,76 milliarder dollars et kvartal tidligere, hvilket afsluttede dens række af rekordomsætning i de seneste kvartaler, da den kæmpede for at imødekomme efterspørgslen efter sine elbiler på grund af en lukning af sin Shanghai-fabrik og produktionsudfordringer kl. nye planter.

Analytikere forventede en omsætning på 17,10 milliarder dollars ifølge IBES-data fra Refinitiv.

“Teslas solide kvartal er det seneste tegn på, at det har gjort et fremragende stykke arbejde med at navigere gennem globale forsyningskæde- og logistikudfordringer og klare stormen bedre end de fleste gamle bilproducenter,” siger Jesse Cohen, senioranalytiker hos Investing.com, til Reuters.

Teslas aktier steg omkring 9 procent midt på dagen torsdag. Aktierne er faldet omkring 35 procent siden deres top i november.

Reuters bidrog til denne historie.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.