Tesla Inc. rapporterede højere end forventet kvartalsoverskud, da en række prisstigninger på deres bedst sælgende elektriske køretøjer hjalp med at opveje produktionsudfordringer forårsaget af COVID-19-lockdowns i Kina.

“Når hver af Fremont- og Shanghai-fabrikkerne opnår deres højeste produktionsmåneder nogensinde og nye fabriksvækst, er vi fokuseret på et rekordstort andet halvår af 2022,” sagde Tesla i en erklæring onsdag.

Tesla gentog sit mål om at opnå 50 procent gennemsnitlig årlig vækst i køretøjsleverancer over en flerårig horisont, men gav ikke vejledning om dette års udsigter med sit seneste præsentationsmateriale.

EV-producenten leverede et justeret overskud på $2,27 pr. aktie i forhold til analytikernes konsensusestimat på $1,81.

Dens bilindustriens bruttomargin faldt til 27,9 procent, et fald fra et år tidligere og det foregående kvartal, midt i inflationspres.

Virksomheden har hævet priserne på sine elbiler flere gange i år for at klare højere omkostninger ved lithium brugt i batterier og aluminium brugt til kroppen sammen med andre råmaterialer.

Administrerende direktør Elon Musk har dog sagt, at Tesla vil sænke priserne, når inflationen aftager.

“Teslas solide kvartal er det seneste tegn på, at det har gjort et fremragende stykke arbejde med at navigere gennem globale forsyningskæde- og logistikudfordringer og klare stormen bedre end de fleste gamle bilproducenter,” siger Jesse Cohen, senioranalytiker hos Investing.com

“Teslas forbedrede produktionseffektivitet placerer den i en god position til at producere flere biler, hvilket sætter den på sporet til at bryde sit leveringsmål for året,” sagde han.

Teslas aktier steg omkring 1 procent i efter-timers handel. Aktierne er faldet omkring 40 procent siden deres top i november.

Tesla sagde, at det har konverteret cirka 75 procent af sine bitcoin-køb til fiat-valuta, hvilket tilføjede $936 millioner kontanter til sin balance. Tesla annoncerede sine investeringer i bitcoin i begyndelsen af ​​sidste år, og Musk sagde i maj, at Tesla ikke vil sælge nogen bitcoin.

Den samlede omsætning faldt til 16,93 milliarder dollars i andet kvartal fra 18,76 milliarder dollars et kvartal tidligere, hvilket afsluttede dens række af rekordomsætning i de seneste kvartaler, da den kæmpede for at imødekomme efterspørgslen efter sine elbiler på grund af en lukning af sin Shanghai-fabrik og produktionsudfordringer kl. nye planter.

Analytikere forventede en omsætning på 17,10 milliarder dollars ifølge IBES-data fra Refinitiv.

Tesla forbereder sig på en potentiel recession og stigende konkurrence fra rivaler. Det står også over for udfordringer med at øge produktionen markant i andet halvår, efter Kinas nedlukninger ramte produktionen af ​​virksomheden og dens leverandører. Læs hele historien

Musk har også sagt, at Teslas nye fabrikker i Texas og Berlin kæmpede for at øge produktionen og kaldte dem “gigantiske pengeovne”, som taber milliarder af dollars.

Musk sagde, at han havde “en super dårlig følelse af økonomien” i juni og begyndte fyringer.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.