Bilproducenter siger, at de er opmærksomme på risikoen for endnu et arbejdsstop.

“Vi har udviklet modforanstaltninger i tilfælde af forstyrrelser i driften. Vores mål er at minimere enhver påvirkning af vores kunder,” Toyota fortalte talsmand Ed Hellwig Bilnyheder.

Toyota Motor North America bruger flere havne i Californien – Benicia, Long Beach, Port Hueneme og San Diego – samt havne i Portland og Tacoma, Wash. For det meste bringer det køretøjer ind i Nordamerika, men bilproducenten sender også indenlandsk byggede biler til Hawaii , Alaska og Sydkorea fra nogle vestkysthavne.

Hyundai Motor America bruger San Diego, Port Hueneme og Portland til sine vestkystaktiviteter.

“Vores logistik-tilknyttede Hyundai Glovis overvåger arbejdssituationen nøje og arbejder dagligt på uforudsete beredskaber for at sikre en stabil behandling og levering af Hyundai-køretøjer,” sagde talsmand Michael Stewart.

Nissan er også stærkt afhængig af vestkystens havne.

“Vi arbejder tæt sammen med vores leverandørpartnere for konstant at overvåge for potentielle afbrydelser i forsyningskæden, og vi udvikler beredskabsplaner for at hjælpe med at bevare forsyningen af ​​dele og køretøjer til vores kunder,” siger talsmand Brian Brockman.

Mens bilproducenter kan foretage nogle justeringer, hvis der er et arbejdsstop, er deres muligheder begrænsede, sagde Silberg.

“Selvom de kan have beredskabsplaner, er det en masse varer at komme igennem, og hvis det hele lukker ned, ville det være smertefuldt,” sagde Silberg.

Desuden inkluderer KPMG’s analyse ikke mange elektroniske komponenter, der bruges af industrien, men som ikke er identificeret af amerikansk toldsporing som bildele.

“Som vi har set, hvis du mangler en chip, kan det lukke ned eller forsinke produktion og salg,” sagde Silberg.

En forstyrrelse i havnene ville komme, da store asiatiske mærker kæmper for at skubbe varebeholdningen ind på det amerikanske marked. Toyota, Kia, Subaru, Honda, Lexus og Hyundai har nogle af de mest slanke lagre i USA lige nu. Toyota-forhandlere startede for eksempel i juli med mindre end to dages lagerbeholdning på deres partier, sagde firmaet.

Det kunne blive strammere. Honda Motor Co planlægger at skære ned i produktionen i Japan med så meget som 30 procent næste måned i forhold til, hvad det havde planlagt på grund af forsyningskædeproblemer og andre logistiske problemer. Toyota sagde, at den globale produktion i august vil være 18 procent under sin årlige plan.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.