Hybridbiler er på deres højeste i dag. Det er fordi de hjælper med at forbedre brændstofeffektiviteten. Derudover har biler med hybridsystemer stor ydeevne og opgraderede specifikationer. Det er derfor, de er så populære i dag. Samtidig kan en chauffør støde på vanskeligheder, når han betjener et hybridkøretøj på grund af nogle væsentlige fejl. I vores artikel finder du en anmeldelse af problemerne med at bruge de ovennævnte biler. Fortsæt med at læse for at finde ud af mere!

Sammen med det AutoBidMaster er ikke kun din rådgiver i bilverdenen, men også en bilauktionsplatform, hvor du finder en lang række gode tilbud, herunder hybridbiler. Vi inviterer dig venligt til at deltage i vores succeshistorie ved at stifte bekendtskab med tilbudslodderne.

Langvarig konservering af hybridbiler med et afladet batteri

Jeg elsker hybridbiler

Den første fejl er ret åbenlys. Efterlad ikke et hybridkøretøj med et fuldt afladet eller lavt opladet batteri i lang tid. Dette vil få akkumulatoren til at nedbrydes hurtigt og kræver udskiftning.

Hybridens softwaresystem er konfigureret på en sådan måde, at bilen selv bestemmer og styrer batteriets ladeniveau. Når det falder til det kritiske indeks, indikerer instrumentbrættet i målerfeltet en lav stigning, og en advarsel vises muligvis. Denne mulighed beskytter batteriet mod længere inaktiv tid uden opladning. Med andre ord, før han forlader bilen natten over, eller endda i en uge, skal føreren være sikker på, at batteriet har den nødvendige procentdel af opladning til at starte. Det er en anden sag, når hybridbilen for eksempel skal repareres eller tages fra en auktion. I dette tilfælde kan nedetiden vare i flere måneder. Bilen er stationær, ladningen er på nul, og på dette tidspunkt begynder irreversible processer i det elektriske batteri.

Vores råd er at forsøge at holde batteriniveauet i mellemladningssektionen. Dette vil gøre det muligt at omgå vanskeligheder med at starte forbrændingsmotoren og bevare akkumulatorens levetid. Bortset fra det, AutoBidMaster eksperter anbefaler at starte hybridbilen i 30-40 minutter mindst en gang hver anden måned, hvis den ikke er i brug, for at genoplade batteriet.

Brug af brændstof af lav kvalitet

Brændstoffet til en hybridbil skal være af god kvalitet, let at antænde og ikke fremkalde uoverskuelig detonation. Bileksperter anbefaler at bruge benzin med et oktantal på 98 eller derover. Jo højere parameter, jo langsommere forbrænder kombinationen af ​​brændstof og luft. Som et resultat er det muligt at bringe motoren til spidsbelastning uden risiko for skader.

Ignorerer det regelmæssige tekniske væskeskift

Tekniske væsker til hybridbiler

Bremsevæske, frostvæske, motorolie – alle disse stoffer kræver rettidig udskiftning. Ellers kan der opstå kritisk skade på klimaanlæggets kompressor, frostvæskepumpen, køleren, transmissionen, motoren eller brændstofsystemet. For at undgå dette, AutoBidMaster har udarbejdet følgende tidsplan for en hybridbils tekniske væskeskift:

  • bremsevæske – hvert 2-3 år;
  • kølevæske – hvert 4. år;
  • transmissionsolie – hver 6.000 miles eller en gang hver 12. måned;
  • motorolie – hver 5.000 miles eller en gang om året.

For hybrider skal motorolie skiftes oftere end i andre biler. Dette skyldes, at hybridmotoren starter hyppigere ved en kold lancering. Under denne proces er mængden af ​​smøremidler, der blandes med brændstoffet, meget større end under kørsel af en bil med en benzinmotor.

Blokering af batteriluftkanalerne

Luft til køling af hybridbatteriet tages ikke fra gaden, som i almindelige biler med forbrændingsmotorer, men fra interiøret. Ingeniørerne har konstrueret de specielle luftkanaler til hybridbilerne, som normalt er installeret nær den bagerste række af passagersæder. Køretøjsejerne, der ikke kender til det, blokerer dem ofte med dæksler. Luftkanalerne skal åbnes for at tillade klimaanlægget at fungere korrekt.

Spring over højspændingsbatteriservicen

kontrol af bilbatteri

Servicevedligeholdelse af hybridbilens elektriske batteri skal udføres en gang for hver 20.000 miles, som reguleret af producenten. Dette omfatter udblæsning af akkumulatorens luftrum, visuel inspektion og rensning af elementerne, hvis det er nødvendigt.

Pointen er, at mellemrummene mellem batterielementerne under bilens drift er tilstoppet med støv. Det forstyrrer den tvungne afkøling af akkumulatoren og bliver en ekstra leder, der kan forårsage kortslutning.

Ignorerer bremseklodserservice

Hybrider bremser først med motorgeneratorer, derefter med forbremser og til sidst med bagbremser. På den ene side øges pudernes levetid; på den anden side, på grund af utilstrækkelig brug, oxiderer de flydende calipre. Det er nødvendigt at overvåge deres tilstand regelmæssigt.

Utidig udskiftning af luftfilteret

Luftfilteret skal udskiftes hvert år eller efter hver 5.000 miles. Nogle bilister mener dog, at det er tilstrækkeligt at skifte den en gang hver 12.000 miles. Vi kl AutoBidMaster anbefaler at følge udskiftningsplanen fastsat af bilproducenten.

Til sidst

Hybridbiler har brug for endnu mere omhyggelig service end benzinbiler. Det er på grund af den mere komplicerede og forbedrede brændstofsystemteknologi, der er installeret i denne type køretøjer. Vi anbefaler at holde øje med de tekniske væsker, bremsesystem, brændstofkvalitet og det elektriske batteris tilstand.

Ønsker du samtidig at købe en hybridbil, kan du vælge en med AutoBidMaster. Alt du skal gøre er at Tilmeld på vores auktionsplatform kan du se nogle instruktioner til begyndere i at byde på køretøjer, give os en kopi af dit offentligt udstedte id eller pas, og placere et depositum. Hvis du har spørgsmål eller problemer med vores platform, inviterer vi dig til at kontakte os online når som helst eller ringe til os på: +1 (503) 298-4300 (4:00 AM–4:00 PM PST, hverdage).

Følg og like os venligst:

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s);
js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.