Jeg er sikker på, at mange Rolls-Royce- og Bentley-kunder grinede, da de hørte, at Cadillac ville udvikle en ægte konkurrent til deres yndlingsmærker. Cadillac griner dog ikke. Det er dødsens alvorligt at lave en luksusbil, der virkelig kan klare sig med det bedste i verden. Joke alt, hvad du ønsker, men Cadillac Celestiq virker ret imponerende.

Cadillac har netop afsløret sin Celestiq-udstillingsbil, som siges at være meget tæt på den produktionsklare bil og vil få sin debut personligt på Pebble Beach i næste måned. Ideen om en $300.000 (rygter) Cadillac virker lidt absurd i øjeblikket, og Cadillac er ikke ligefrem det mærke, folk forbinder med Pebble Beach, men amerikanerne tager ikke nogen genveje med Celestiq. Til at begynde med vil det være håndbygget, ligesom en Rolls-Royce eller Bentley. Et lille team af håndværkere vil bygge Celestiq på Cadillacs fabrik i Warren, Michigan, hvor GM investerede 81 millioner dollars i deres samlebånd.

Cadillac Celestiq 1 af 6 1 830x471Cadillac Celestiq 1 af 6 1 830x471

Designet af Celestiq var inspireret af den finske arkitekt og designer Eero Saarinen, som oprindeligt designede campus for GM’s Global Technical Center. Det er en lang, lav, slank, firedørs hatchback, der ser meget Cadillac ud, men som også har en snert af Jenson Interceptor bagpå, hvilket er usædvanligt, men cool. Det ser meget flot ud med glatte, slanke overflader, nogle fede lyselementer og et semi-klassisk design. Det ligner bestemt et futuristisk bud på biler fra 60’erne, hvilket er meget godt.

Indvendigt har den en meget 50’er/’60’er Cadillac-stemning med det knaldrøde læder, metalarbejde og det tynde to-egers rat. Der er også skærme i massevis. Den får en massiv 55-tommer instrumentbrætskærm, som inkluderer bilens infotainmentsystem og førerens display. Flankerende skærme på dørpanelerne fungerer også som sidekameraskærme, hvilket tilføjer endnu mere digitalisering til den ellers gammeldags kabine. Der er også et smart glastagpanel, som er opdelt i fire sektioner, der hver har sit eget elektrokromiske design. Passagerer kan justere niveauet af opacitet i hver sektion, hvilket giver mulighed for mere tilpasning.

Cadillac Celestiq 6 af 6 1 830x555Cadillac Celestiq 6 af 6 1 830x555

Cadillac tilføjer også en vis bæredygtighed til Celestiqs fremstillingsproces. Noget af læderet er garvet ved hjælp af kaffebønneskaller, alt træet er økologisk udvundet, og der bruges blandt andet mindre vand til lædergarvningen.

Hvor fedt det hele end er, vil kunderne dog virkelig have lyst til at smide et par hundrede tusinde ned på en Cadillac? For de gennemsnitlige rige kunder er det en strækning, for hvorfor bruge den slags penge på en ukendt vare i dette rum, når du bare kan købe en Rolls eller en Bentley? Der vil dog altid være kunder, der er rige nok til at bruge 300.000 dollars på en kuriositet, og Cadillac Celestiq vil helt sikkert vække nysgerrigheden hos mange købere med dybe lommer.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.