Forhandlermarkedsføringsfirmaet AutoWeb Inc., efter at have afsløret tvivl om dets evne til at fortsætte som en going concern i foråret, sagde mandag, at det har accepteret at blive opkøbt af One Planet Group, et selvskreven hybridteknologifirma ledet af en af ​​AutoWebs grundlæggere.

One Planet Group vil betale AutoWebs aktionærer 39 cents per aktie, ifølge en regulatorisk arkivering, der indeholder transaktionsaftalen. Indleveringen angiver ikke den samlede købspris for AutoWeb, men siger, at virksomheden kun har mere end 14 millioner udestående aktier. Det ville oversætte til en købspris på næsten 5,5 millioner dollars.

AutoWebs administrerende direktør Jared Rowe, 48, vil forlade virksomheden, efter at transaktionen er afsluttet og vil blive udbetalt 1,75 millioner dollars i rater, hvor udbetalingen skal være afsluttet den 15. marts. One Planet Group CEO Payam Zamani, 51, vil erstatte ham, ifølge til en pressemeddelelse. AutoWeb, fra Tampa, Fla., sagde, at det forventede, at aftalen ville lukke den 16. september.

“Ikke mange grundlæggere får mulighed for at vende tilbage til en virksomhed, som de var med til at skabe,” sagde Zamani i en erklæring. “AutoWeb har været en pioner inden for online bilindustrien og har på mange måder direkte påvirket dens udvikling. Det er nu på tide, at virksomheden oplever en udvikling for at forberede sig på udfordringerne og mulighederne i morgendagens bilindustri.”

Zamani tidligere fortalt Bilnyheder at han og hans bror Frank var med til at stifte AutoWeb, en online bilkøbstjeneste, i 1994. Zamani, i en e-mail til Bilnyhederafviste yderligere kommentarer om aftalen.

AutoWebs historie er sammenflettet med Autobytel Inc., en anden 1990’er online bilkøbssatsning.

Pete Ellis grundlagde Autobytel, som havde sit børsnoterede udbud i marts 1999. I 2015, Autobytel købte AutoWeb for dets analysemuligheder. I 2017 ændrede Autobytel sit firmanavn til AutoWeb og dets aktiekursus fra “ABTL” til “AUTO.”

I maj meddelte AutoWeb, at dets bestyrelse ville udforske strategiske alternativer for virksomheden – herunder et potentielt salg eller omstrukturering – fordi der var “væsentlig tvivl” om dets evne til at fortsætte som en going concern.

På det tidspunkt sagde AutoWeb, at dets likviditets- og likviditetssituation fik ledelsen til at træffe denne beslutning, efter at virksomheden havde et nettotab på 4,3 millioner dollars i første kvartal. Et særligt bestyrelsesudvalg blev oprettet for at vurdere alternativer for virksomheden, herunder opnåelse af ny gælds- eller egenkapitalfinansiering; salg af virksomheden eller aktiver; og omstrukturering, herunder gennem føderal konkursbeskyttelse.

Bestyrelsen anbefalede købet af One Planet Group, og AutoWebs bestyrelse godkendte transaktionen, ifølge pressemeddelelsen.

Købet vil ske i form af en to-trins fusion. One Planet Group vil først afgive et købstilbud på udstedte og udestående AutoWeb-aktier. Det vil blive tilbudt den 1. august ifølge meddelelsen.

Selskabet vil derefter gå videre med det andet trin, hvor AutoWeb-aktier, der ikke blev udbudt i købstilbuddet, “ville blive konverteret til retten til at modtage den samme kontante pris pr. aktie som aktionærer, der afgav bud i det udbudte tilbud.”

AutoWeb-andele faldt 14 procent til 38 cent ved 16.00-handelslukningen mandag.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.