BMW M8 Coupe forsøger altid at være mange ting for mange forskellige mennesker. I øjeblikket indtager det tertiære niveau af M fødekæden, det skal være hurtigt. Så de gav den 617 hestekræfter og 553 pund-fods drejningsmoment. Den skal også være teknisk avanceret og komfortabel, fordi den markedsføres som en luksuscoupé. Hvilket den gør et ret godt stykke arbejde med – i betragtning af at den også skal erobre racerbaner i weekenden. Endelig skal det se ud for hver skilling af sine omkring 135.000 $ – da en procentdel af dens måldemografi ikke vil købe det, hvis det ikke gør det. Igen klarer M8 Coupe et pas her.

Og i jagten på at forsøge at gøre det hele, har mange kritikere brugt M8 Coupe på dåse. Nogle har antydet, at det har spredt sig for tyndt. At være den bedste del af to tons har gjort den ubrugelig. Jeg ved ikke, om de tager fejl – men jeg er ret sikker på, at BMW M8 er det meget undervurderet.

8-serien – en velkendt ven

2023 bmw m8 daytona beach blue 19 830x5532023 bmw m8 daytona beach blue 19 830x553

Den nyeste 8-serie fortsætter, hvor den slap i 1990’erne – storslået turné. Mens en E31 M8 prototype eksisterer i tarmene af BMWs prototype skærsilden, blev den aldrig masseproduceret – på trods af at den havde en 640-hestes version af den berømte S70-motor. Så i stedet toppede E31’eren med den begrænsede 850Csi: et iøjnefaldende sjældent, kun manuel Autobahn-spisemesterværk. Det også har en motor, der er tættere på at være McLaren F1’s V12 end ikke.

Ligesom den moderne M8 Coupe, havde 850Csi også den nyeste teknologi. Et unikt og præcedensdannende CAN-bus-netværk, to ECU’er og et skræddersyet ledningssystem fra Bosch er blot nogle af de store skridt, BMW skulle tage for at få 850Csi til at fungere. Europæiske versioner modtog endda baghjulsstyring, hvilket stadig er overskriftsværdige nyheder i dag.

Dagens M8 Coupe falder helt i tråd med etosen fra 850Csi. En Hemmings-artikel kalder passende 850Csi en “stille legende” – og det beskriver også den nye M8. Selvom den har tabt fire cylindre, er den tilføjet to turboer, og den tjener 150 % af originalens hestekræfter. Der er ingen manuel mulighed, men tag tilføjelsen af ​​AWD og kald det endda. 850Csi er den mest atletiske gentagelse af en ellers specialbygget grand tourer. Og det er M8 Coupe også.

Ser det sidste ud

bmw m8 konkurrence coupe facelift 04 830x553bmw m8 konkurrence coupe facelift 04 830x553

Ved debut af M8 Coupe var mange BMW-entusiaster en smule skuffede over dens design. Nogle var sikre på, at BMW var blevet forvirret og forlagt deres M8-prototype og i stedet placerede en 2018 Ford Mustang, hvor den nye coupé skulle være. De har måske ikke taget helt fejl. Men du må indrømme: M8 coupéen bevarer en del old-school cool. Overvej et øjeblik 2023 X7 eller G80 M3. Især i selskab med nogle nyere BMW’er er M8 et mesterværk i klassisk BMW-design.

Og selvom der ikke nødvendigvis er noget galt med, hvordan de nyere biler ser ud, er de alle ekstremt moderne. M8’erens ydre er alt andet end ‘moderne’ – den er egentlig ret dateret af dens grill alene. Der er endda et spøgelse af den gamle Hofmeister-knæk der stadig. Ved at trække på noget af det bedste fra BMW’s design er M8 en meget attraktiv metalklump. Ikke helt smuk, men alvorligt fornem – næsten til en fejl – i den lige så underspillede F90 M5’s fodspor.

Det er forfriskende at se underspillede udseende. Især i en verden af ​​klæbrige ikke-fungerende ventilationskanaler og SUV’er på 23-tommer hjul. Og på dette niveau af ydeevne er der ingen garanti for, at vi vil se noget lignende igen. Vi har allerede set nogle spionbilleder af, hvad BMW har i vente for os i fremtiden – intet lover at ældes så yndefuldt som M8 Coupe.

Jeg kunne have haft en V8

En ting, der gør M8 coupéen så forbløffende speciel i dag, er under motorhjelmen. Der er en grund til, at S63 (og nyere S68) kun nogensinde finder sig selv parret med AWD-platforme i disse dage. Det maksimale drejningsmoment starter ved 1800 rpm og falder ikke før 5860 rpm. Det gør det certificeret dumt hurtigt. Car and Drivers sidste instrumenterede test klokkede den på en mid-10 second quarter mile-tid. Lige så imponerende er EV-accelerationsniveauet fra 0-60: kun 2,5 sekunder.

Jeg formoder, det er muligt, du har været opmærksom. Men i tilfælde af at du ikke har gjort det, er V8’erens dage svindende. Næsten alle bilproducenter er nu begyndt at forfølge downsizing, eller i det mindste hybridisering, til V8-platforme. Det inkluderer BMW – den næste generation af M5 og skræddersyede XM’s drivlinje udråbes overalt på internettet som en hybridblanding. Logikken dikterer så, at den næste M8 også bliver det – hvis der er en. Det er en kliché; selvfølgelig, men det er også den sørgelige sandhed. De laver dem sådan her – for nu – men vil ikke så meget længere.

Fremtiden for M8 Coupe

M8 Coupe er hurtigt ved at blive meget svær at finde. Selvom man lige har fået en opfriskning, er produktionen langsommere end salget – 135.000 $ coupéer er ikke ligefrem det varme marked i dag. Efterhånden som BMW fortsætter med at drive væk fra det ultra-premium-marked og i stedet fokusere på køretøjer som XM og elektrificerede muligheder, bliver M8’erens fremtid mere usikker for hvert minut. S63-motoren er allerede ved at lave sine exitbuer, der skal erstattes af S68. Og bekymrende nok er det ikke bekræftet, at M8 er opdateret med den. Efter dets korte afbrydelse for 2021-modelåret kan enden være tættere på, end vi er klar over.

M8 er undervurderet – formentlig i alle afskygninger. Men specifikt oser BMW M8 Coupe af personlighed og selvtillid. Og den gør det bedste stykke arbejde med at hædre den eftertragtede klassiker – 850Csi.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.