Sono Motors har debuteret produktionsdesignet af sin Sion, en batteri-elektrisk crossover, der bruger solceller til at generere elektricitet og udvide rækkevidden.

Den München-baserede startup, som handler på Nasdaq under SEV, pitcherer Sion som “verdens første overkommelige solcellebil.”

Ved en begivenhed i München mandag afslørede Sono også et solcellesæt til dieselbusser, som transittjenester kan bruge til at levere strøm til delsystemer såsom HVAC og reducere brændstofforbrug og emissioner.

Men i Sion vil solenergi hjælpe med at genopfylde de batterier, der driver fremdrift. Køretøjet har 456 solhalvceller der genererer nok energi til at tilføje omkring 70 til 150 miles om ugen til rækkevidden, afhængigt af vejr og køreforhold. Det er nok solenergi til at “aktivere selvforsyning på korte rejser,” sagde virksomheden. Sions 54-kilowatt-timers lithiumjernfosfatbatteri har en anslået rækkevidde på 189 miles.

Salgsargument for solceller

Supplering af køretøjet med solenergi-genereret strøm giver op til fire gange større rækkevidde end på biler med samme batteristørrelse, sagde Laurin Hahn, medstifter og administrerende direktør for Sono Motors.

“Det er salgsargumentet for solenergi,” fortalte han Bilnyheder.

Sions batteri har en maksimal ladekapacitet på op til 75 kilowatt DC og 11 kW AC. Tovejsopladning aktiveret af bilens solpaneler tillader strømforsyning af elektroniske enheder, et hjem eller endda andre elektriske køretøjer med op til 11 kW output.

Sono producerer en flåde af valideringsbiler i München. Virksomheden sagde, at de ville blive testet i Europa og USA i forskellige klimaer. Testen vil dække validering, homologering, kollisionssikkerhed og forbedring af solteknologien og køredynamikken på testbaner og offentlige veje.

Sion har en anslået pris på omkring $26.000. Sono sagde, at det havde mere end 19.000 reservationer til køretøjet i starten af ​​juli, hver med en gennemsnitlig udbetaling på omkring $2.300. Produktionen vil starte i anden halvdel af 2023, sagde Hahn.

“Vi planlægger at producere 257.000 køretøjer med Valmet Automotivevores kontraktproducent, der producerer Mercedes-Benz GLC og GLA,” sagde Hahn.

Sono planlægger først at markedsføre Sion i Europa.

“Men der er et enormt potentiale på andre markeder, og vi vil snart afsløre dem,” tilføjede Hahn.

Tillæg til offentlige transportbusser

Virksomheden har også øjnene på større køretøjer. Dens Solar Bus Kit er en tilføjelse til 12 meter offentlige transportbusser som f.eks Mercedes-Benz Citaro og MAN Løveby.

Sættet kan spare op til næsten 400 liter diesel og reducere CO2-emissionerne med op til 4 tons per bus om året, når der bruges omkring 8 kvadratmeter solpaneler, ifølge Sono.

Det “har en tilbagebetalingstid på mellem tre og fire år, og disse busser kører i 10, 15, 20 år,” sagde Hahn.

Sono fokuserer først på dieselbiler.

“Vi sigter mod et marked med 10.000 køretøjer i de næste 10 år, og hvor vi ser et stort potentiale for at spare fossile brændstoffer,” sagde Hahn.

Virksomheden har ikke offentliggjort prisoplysninger for sættet.

Sono samarbejder med 19 virksomheder verden over, herunder MAN Truck & Bus og køleskabs-lastbilproducenten Cherea for at implementere sit eftermonteringssæt på en række forskellige køretøjer, herunder busser, trailere, lastbiler og elektriske transportører. Det er også samarbejdet med logistikgiganten Rhenus at bygge en prototype last-mile leveringskøretøj med solintegration.

“Der er et stort potentiale i logistik,” sagde Hahn. “De skal flytte til nul-emissioner og er på udkig efter løsninger. Dette er en af ​​dem.”

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.