• Fra 2024-sæsonen vil BMW M Hybrid V8 konkurrere i FIA World Endurance Championship, samt IMSA-serien.
  • Dette vil markere første gang, en BMW M Motorsport-prototype har udfordret til den samlede sejr i Le Mans, siden den legendariske BMW V12 LMR sejrede der for 25 år siden.
  • BMW M Hybrid V8 afsluttede med succes sin udrulning mandag den 25. juli i Varano og går nu ind i en intensiv testfase.

München, Tyskland – 26. juli 2022… BMW M Motorsport vender tilbage til FIA World Endurance Championship (WEC) og 24 Hours of Le Mans (FRA) i 2024. Et år efter sin debutsæson i det nordamerikanske IMSA WeatherTech SportsCar Championship i 2023, vil den nye BMW M Hybrid V8 også tage imod topklassen i kategorien Hypercars i det officielle FIA ​​World Endurance Championship. Mandag den 25. juli gennemførte den første BMW M Motorsport-prototype siden den legendariske BMW V12 LMR sine første omgange ved udrulningen i Varano de Melegari (ITA).

“Beslutningen om at køre BMW M Hybrid V8 i IMSA-serien fra 2023 og WEC fra 2024 er en milepæl for projektet,” sagde Franciscus van Meel, CEO for BMW M GmbH. “Jeg prøvede og undrede mig over den ekstraordinære flair i 24 Hours of Le Mans under min første periode som CEO for BMW M, så jeg er meget spændt på at udfordre den samlede sejr som BMW M Motorsport igen ved denne klassiker og i hele World Endurance Mesterskab for første gang i årtier. BMW M Hybrid V8 repræsenterer et vendepunkt mod elektrificering for BMW M. IMSA-serien i Nordamerika og WEC, som finder sted over hele verden, er de perfekte platforme, hvorpå vi kan bruge vores prototype til at vise, hvor spændende elektrificeret BMW M-biler bliver det i fremtiden.”

Andreas Roos, chef for BMW M Motorsport, sagde: “På grund af den meget stramme tidsplan for LMDh-projektet har planen altid været at fokusere på ét anvendelsesområde i den første sæson i 2023. IMSA-serien er perfekt egnet til dette . Men vores midtvejsmål var naturligvis at køre på to fronter med BMW M Hybrid V8, og også at bruge den store platform leveret af WEC og 24 Hours of Le Mans. Det arbejder vi nu målrettet på, samtidig med vores program i Nordamerika. Vi tog det næste vigtige skridt i mandags. Bilen gennemførte sin udrulning med succes ved Dallara i Varano de Melegari. Vi starter nu det intensive testarbejde inden løbsdebuten i januar 2023 på Daytona.”

BMW M Hybrid V8 brugte ikke kun Dallara testbanen til sin første funktionstest, men bruger også flere dage på banen der i denne uge. BMW M arbejderkører Connor De Phillippi (USA) og Sheldon van der Linde (RSA) skifter ved rattet. “Det har været en ære og en fornøjelse at gennemføre de første omgange af BMW M Hybrid V8”, sagde De Phillippi efter mandagens udrulning. “Dette var en historisk dag for BMW M Motorsport inden for LMDh-projektet. Trin for trin gennemgik vi alle bilens funktioner, og sidst på dagen var vi i stand til at køre nogle omgange med næsten fuld kraft, hvilket er et godt resultat for en udrulning. En kæmpe tak til alle, der arbejder så hårdt for dette projekt hos BMW M Motorsport, BMW M Team RLL, BMW M Team RMG og Dallara!”

Flere europæiske test er planlagt til august, før BMW M Team RLL og en besætning af BMW M Motorsport-eksperter starter IMSA-specifikke forberedelser med test i USA fra september. I løbet af testfasen vil adskillige BMW M-fabrikkører sidde ved rattet. Hvem der indtager cockpitterne for 2023 IMSA-sæsonen vil blive afgjort på et senere tidspunkt. Det samme gælder operationsteamet for WEC og kørerne for 2024-sæsonen.

Året efter vender BMW M Motorsport tilbage til Le Mans med en prototype for første gang siden 1999. Dengang tog Joachim Winkelhock (GER), Pierluigi Martini (ITA) og Yannick Dalmas (FRA) den samlede sejr efter 24 timers løb i BMW V12 LMR. Samme år triumferede bilen også ved 12 Hours of Sebring (USA), hvor dens efterfølger, BMW M Hybrid V8, skal konkurrere i 2023.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.