TOKYO – Driftsresultat kl Nissan Motor Co. faldet 14 procent i det seneste kvartal, da faldende salg og produktion snerrer undergraver bilproducentens rebound på bedre prissætning magt.

COO Ashwani Gupta torsdag sagde, at Nissan havde et hårdt finansielt første kvartal, da produktionen blev presset af pandemiske nedlukninger i Kina og global mangel på halvledere. Men Nissan ser forholdene i opsvinget og holdt fast i sine økonomiske mål for hele året.

Driftsresultatet faldt til 64,9 milliarder yen (475,9 millioner dollars) i perioden april-juni, hvilket gav en overskudsgrad på 3,0 procent. Det er et fald fra 3,8 procent et år tidligere og et tilbageskridt fra Nissans midtvejsmål om at levere en holdbar driftsmargin på 5 procent.

Nettoindkomsten faldt 59 procent til 47,1 milliarder yen (345,4 millioner dollars) i kvartalet, der sluttede 30. juni.

Omsætningen steg 6,4 procent til 2,01 billioner yen (14,74 milliarder dollars) i en periode på tre måneder, selv om det globale salg faldt 22 procent til 819.000 køretøjer på baggrund af stagnerende produktion.

I Nordamerika faldt salget 35 procent til 247.000 enheder, mens europæiske leverancer faldt 25 procent til 68.000. Volumen i Kina, Nissans topmarked, faldt 15 procent til 299.000.

Overskudsskridtet er et bump på vejen i virksomhedens Nissan Next midtvejsplan. Afsløret i 2020 af CEO Makoto Uchida, genoplivningsplanen fokuserer på at reducere faste omkostninger, trimme produktionskapaciteten, lancere nyt produkt og forbedre omsætningen pr. køretøj. Kampagnen afsluttes i regnskabsåret, der slutter den 31. marts 2024, men Nissan er foran planen på mange måder.

Faldet i driftsresultatet i det seneste kvartal kom hovedsageligt på grund af stigende råvare- og logistikomkostninger, og fordi indtjeningen i det foregående år blev løftet af engangsgevinster.

Nettoindkomsten faldt i forhold til året før, hvor resultaterne blev pustet op af et uventet fald fra Nissans salg af sine aktier i Daimler AG, den tyske bilproducent, der var juniorpartner i Nissans mangeårige alliance med den franske holdkammerat Renault SA.

Samtidig blev resultaterne forstærket af stor medvind fra gavnlige valutakurser, da den japanske yen faldt over for den amerikanske dollar. Det indbragte omkring 188,5 millioner dollars.

I de seneste kvartaler har Nissan har styrket sin grundlæggende rentabilitet ved støt at forbedre omsætningen pr. solgt køretøj, hovedsageligt ved at udnytte en række forfriskede produkter.

Nissan-chefer sagde, at præstationerne allerede er i bedring og forventes at tage fart gennem resten af ​​indeværende regnskabsår, som slutter den 31. marts 2023. Det skyldes, at COVID-19-nedlukningerne i Kina stort set er afsluttet, og udbuddet af halvledere er ved at tage til. op.

“Genvindingen af ​​volumen bør ske i løbet af de næste par måneder,” sagde finansdirektør Stephen Ma.

Ser man fremad i indeværende regnskabsår, forudser Nissan, at driftsresultatet vil øges med beskedne 1,1 procent til 250,0 milliarder yen (1,83 milliarder USD), mens nettoindkomsten falder.

Driftsresultatet vil blive dæmpet af stigende råvarepriser på især metaller som stål og aluminium. Nettoindtægten ses faldende på grund af en særlig gevinst fra Daimler-salget.

Nissan forventer, at den globale omsætning vil vokse med 19 procent til 10,00 billioner yen (73,3 milliarder USD) i indeværende regnskabsår. Og på verdensplan ses salget stige 3,2 procent til 4,0 millioner køretøjer.

Gupta sagde: “Vi er meget sikre på at nå den årlige prognose.”

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.