BMW M3 har ændret sig dramatisk, siden den først blev introduceret for tre årtier siden. Tilbage i slutningen af ​​80’erne var den originale E30 M3 en let, højspændt, homologeret turbil til landevejen. Nu er M3 – og i forlængelse heraf BMW M4 – en meget komfortabel, overraskende luksuriøs, højteknologisk landevejsbil, der vejer mere, end SUV’er gjorde dengang i E30’ernes tid. Deres design har også ændret sig ganske dramatisk, som det fremgår af disse nye billeder fra Vorsteiner.

I dette nye fotogalleri kan du se tre forskellige generationer af M3/M4: E30 M3, en F82 M4 GTS og den nye G80 M3. Ser man på dem side om side, er det vildt at se både forskellene og lighederne. Jeg ved godt, det er skørt at tænke på, at der kunne være visuelle ligheder mellem E30 M3 og G80 M3, men der er et par stykker. Ikke et ton, men et par stykker.

e30 m3 f82 m4 g80 m3 04 830x554e30 m3 f82 m4 g80 m3 04 830x554
Fotos af instagram.com/iamted7 for Vorsteiner

Alle tre biler deler et par fælles elementer: forlygter med to cirkler, nyregitter mellem dem, kalechelinjer, der fremhæver nyrerne, tre sektioner af forreste luftindtag og udstrakte hjulkasser. De bliver dog meget forskellige efter det. Den mest tydelige forskel er størrelsen på nyregitteret, da den nye G80-grill er en karikatur af E30’erne på dette tidspunkt. Selv med Vorsteiners gitteropdatering, som tilføjer en halvskærende vandret bjælke gennem de to nyrer, er det stadig absurd.

Hvis jeg skulle vælge mellem de tre, ville jeg selvfølgelig vælge E30, men F82’eren ældes ret godt, synes jeg. G80 ser løgformet og sjusket ud til sammenligning og er klart den mindst attraktive. Med hensyn til køredynamik kan G80 faktisk være den bedste af dem, og derfor er dens udseende så frustrerende. Det er dog interessant at se alle tre biler ved siden af ​​hinanden, for at se hvor M3 startede og hvor den er i dag.

[Photos by instagram.com/iamted7 for Vorsteiner]

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.