WASHINGTON – En banebrydende aftale mellem de amerikanske senatorer Chuck Schumer og Joe Manchin inkluderer forlængelsen af ​​en populær forbrugerskattefradrag for køb af elektriske køretøjer, ifølge folk med kendskab til sagen, en stor gevinst for elbilproducenter som f.eks. General Motors, Tesla Inc. og Toyota Motor Corp.

Kreditten vil blive inkluderet i en bredere lovgivningspakke, der genopliver vigtige dele af præsident Joe Bidens indenrigspolitiske dagsorden og indeholder omkring 369 milliarder dollars på klima- og energiudgifter.

EV tilhængere har hævdet, at skattefradragene er nødvendige for at anspore udviklingen af ​​det spirende plug-in-bilmarked, som ses som afgørende for at reducere brugen af ​​fossile brændstoffer og nå Bidens ambitiøse klimamål. Hvis den bliver vedtaget, vil pakken hjælpe med at genopbygge eksisterende skattefradrag, der allerede er opbrugt for nogle bilproducenter.

De to senatorer har sat skarpt forskellige holdninger til elbilers levedygtighed. Schumer har opfordret til, at alle biler, der er fremstillet i Amerika, skal være elektriske i 2030, mens Manchin har kaldt ideen om, at den føderale regering subsidierer elbiler “latterlig.”

De vigtigste detaljer mangler at blive set. I de seneste måneder havde Manchin søgt strengere grænser for omkostningerne ved støtteberettigede køretøjer og for strengere grænser for indkomsten for dem, der fik lov til at drage fordel af kreditten.

Et tidligere forslag fra Biden-administrationen tillod fagforeningsforbundne bilproducenter at tilbyde yderligere 4.500 USD til købere af elbiler, men bestemmelsen blev modsat af Manchin efter at have stået over for et stærkt tilbageslag fra virksomheder som Tesla og Toyota, som hævdede, at det ville have givet en uretfærdig fordel til deres Detroit-baserede rivaler.

Bilproducenter solgte rekordhøje 652.000 elbiler sidste år, men de udgjorde kun 4,4 procent af salget af nye biler, ifølge en analyse fra BloombergNEF. Procentdelen fordobledes fra lidt over 2 procent i 2020. SUV’er og pickup-trucks udgjorde omkring 70 procent af det samlede salg i 2021 ifølge Kelley Blue Book, hvilket viser, at branchen stadig har lang vej igen, før den er tæt på at opnå en udbredt anvendelse af elbiler .

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.