Rivian er klar til opgaven, med 21 servicecentre åbne i amerikanske storbyområder, såsom Atlanta, Chicago, Denver, Houston, Las Vegas og Orlando. Et halvt dusin mere er planlagt ved udgangen af ​​året, sagde bilproducenten. Dens første servicefacilitet uden for USA – i Vancouver, British Columbia – åbner til efteråret.

Selvom bilproducenten i Irvine, Californien, annoncerede fyringer i sidste uge af omkring 6 procent af sin arbejdsstyrke, sagde den, at den vil fortsætte med at ansætte til servicestillinger og spare fabriksarbejdere.

Rivian har ikke traditionelle detailhandelssteder. Tværtimod fungerer dets første “Rivian Hub” i Venedig, Californien, nær Los Angeles, som et samfundscenter for begivenheder og et oplevelsescenter for Rivianske produkter.

En innovation Rivian og andre startups bruger til at udkonkurrere traditionelle bilproducenter er mobilservice. Virksomhedens Bay Area servicecenter bruger både specialudstyrede R1T’er og større varevogne til større serviceopgaver, sagde Tomafsky.

“Mange mennesker vil foretrække, at vi går til deres hjem eller forretningssted i stedet for at komme herover,” sagde Tomafsky. “Vi kommer til at lindre det smertepunkt,” især den knusende trafik under lange strækninger af dagen i området.

Rivian-køretøjer med over-the-air-opdateringer kan nogle gange også løses med software alene. Og fordi de er forbundet til skyen, kan nogle diagnostiske tjenester udføres eksternt, hvilket gør reparationer hurtigere.

“Vi er virkelig i en god rytme lige nu,” sagde Tomafsky. “Vi ønsker ikke, at kunderne skal vente.”

Placeringen i det sydlige San Francisco vil få nødhjælp fra et Riviansk servicecenter i San Jose, der er planlagt til at åbne i år. Det større Silicon Valley-område er fortsat hjertet af el-industrien – med Teslas fabrik i Fremont og Lucids hovedkvarter i Newark.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.