1. august 2022

leipzig. I dag lanceres bmw group-fabrikken i Leipzigs anden produktionslinje for batterimoduler. Yderligere udvide e-komponentproduktionen i den tyske delstat Sachsen, det nye system fremstiller moduler til den fuldt elektriske bmw i4*, fremstillet i München. Plant Leipzigs første sådanne produktionslinje gik i drift i maj 2021 og leverer batterimodulerne til bmw ix*.

“dagens lancering af leipzigs anden produktionslinje for batterimoduler giver et vigtigt bidrag til at levere de batterikomponenter, der er nødvendige for at fremstille et voksende antal elektrificerede køretøjer,” sagde markus fallböhmer, chef for motor- og e-drive-produktion hos bmw-gruppen. Den gradvise udvidelse af e-komponentproduktionen bringer bmw-koncernen stadig tættere på målet for 2030, hvor fuldt elektriske modeller forventes at stå for mindst halvdelen af ​​bmw-koncernens salg.

Sikring af den fremtidige levedygtighed af plante Leipzig

Alene den nye batterimodulproduktionslinje har en investering på omkring €70 mio. Efterhånden som udvidelsen af ​​e-komponentproduktionen fortsætter, skabes der også nye job, med omkring 250 mennesker, der arbejder på den nye linje ved udgangen af ​​2022, foruden de nuværende 700-plus, der allerede er i e-komponentproduktionen i Leipzig.

Plant Leipzigs andet batterimodulproduktionssystem optager et areal på ca. 4.250 m² og benytter bmw i produktionsarealer, der nu er ledige efter bmw i3 blev udfaset den 30. juni. Hvert batterimodul passerer i alt 196 produktionsstationer, før det er færdigt og klar til videre behandling.

“planten Leipzig forbliver elektrificeret,” sagde en glad petra peterhänsel, plantedirektør. “Nu hvor bmw i3-produktionen er afviklet, kan vi bruge vores medarbejderes kompetencer og erfaring andre steder og tilbyde dem sikre job på lang sigt,” sagde hun og tilføjede, at dette fortsat vil sikre anlæggets fremtidige levedygtighed.

For at forberede sig på den konstante stigning i elektrificerede køretøjer, vil e-drive-produktionen i Leipzig blive endnu mere omfattende og fleksibel allerede næste år, hvor de kommende faser af udvidelsesprogrammet vil skabe yderligere nye job. En anden stor milepæl bliver produktionen af ​​efterfølgeren til minilandsmanden, der skal rulle ud af produktionslinjerne fra 2023. Crossover-modellen vil kunne fås med forbrændingsmotorer samt et helelektrisk drev.

Fra battericelle til højspændingsbatteri

produktion af højspændingsbatterier kan opdeles i to faser: Modulproduktion og højspændingsbatterimontage.

Modulproduktion er en højautomatiseret proces, hvor lithium-ion-cellerne først gennemgår plasmarensning, inden de bliver belagt med et specialudviklet system for at sikre optimal isolering. De kombineres derefter for at danne større enheder kendt som moduler. bmw-gruppen henter sine battericeller fra partnere, der producerer dem efter virksomhedens nøjagtige specifikationer.

De færdige batterimoduler monteres derefter i et aluminiumshus sammen med stik og styre- og køleenhederne. Størrelsen og formen på huset og antallet af anvendte batterimoduler varierer afhængigt af køretøjsvarianten. Så hvert højspændingsbatteri kan justeres optimalt, så det passer til den bil, det vil drive.

Globalt produktionsnetværk for e-drev fokuseret i Tyskland

for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter e-drive-komponentproduktionskapacitet trækker bmw-koncernen på et verdensomspændende produktionsnetværk. Højspændingsbatterierne og batterikomponenterne til hele spektret af elektrificerede bmw- og minibiler fremstilles på virksomhedens egne batterifaciliteter, i dingolfing, Leipzig og Regensburg i Tyskland, samt spartanburg (usa) og shenyang (kina). Der er også lokaliseret produktion af højspændingsbatterier i thailand, til anlægget i rayong. I München driver bmw-gruppen et e-drive-pilotanlæg og et battericelle-kompetencecenter, hvor værdiskabelsesprocesser for battericeller analyseres fuldt ud, og teknologier til produktionsprocesser forfines. Lige uden for München åbner bmw-gruppen snart et kompetencecenter for celleproduktion.

Beliggende i Parsdorf, lige øst for byen, vil det nye anlæg blive et pilotanlæg til battericelleproduktion. Det vil modellere serieproduktion af lithium-ion battericeller og validere gennemførligheden af ​​deres storskala fremstilling, især med hensyn til kvalitet, tid og omkostninger.

I dingolfing og hos bmw group plant landshut fremstiller bmw koncernen elmotorer i kompetencecentret til e-drive produktion. Kabinettet til den højtintegrerede femte generations e-drive er lavet hos bmw group plant steyr.

Navn: P90473546_highRes_production-of-batter.jpg Visninger: 988 Størrelse: 1,60 MB

Navn: P90473547_highRes_production-of-batter.jpg Visninger: 930 Størrelse: 236,4 KB

Navn: P90473545_highRes_production-of-batter.jpg Visninger: 985 Størrelse: 1,73 MB

Navn: P90473544_highRes_production-of-batter.jpg Visninger: 963 Størrelse: 1,82 MB

Navn: P90473549_highRes_production-of-batter.jpg Visninger: 961 Størrelse: 1,82 MB

Navn: P90473550_highRes_production-of-batter.jpg Visninger: 936 Størrelse: 389,1 KB

Navn: P90473548_highRes_production-of-batter.jpg Visninger: 939 Størrelse: 485,2 KB

Navn: P90473551_highRes_production-of-batter.jpg Visninger: 888 Størrelse: 1,78 MB

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.