BMW har fået nyt testcenter. I sidste uge var bayerne vært for en officiel mediebegivenhed i Solokov, Tjekkiet, hvor BMW vil teste sine selvkørende systemer. Testfaciliteten forventes at være fuldt operationel i midten af ​​2023 og vil have mere end 100 ansatte, der arbejder på stedet. Det Nye Teknologiområde, et ca. 90.000 m² godkendelsesegnet område med tre separate opløbsbaner giver optimale betingelser for test af assistancesystemer og adfærd i tværgående trafik samt nødbremse- og undvigesituationer. Testene forberedes og styres fra det tilstødende kontrolrum med midlertidige arbejdsstationer.

Bredt udvalg af tests

bmw solokov test 05 830x554bmw solokov test 05 830x554

I dag viser nye billeder nogle af BMW’s autonome køretest. Vi kan se den nye BMW 7-serie (G70), den rent elektriske BMW iX (i20), BMW X1 (U11) og 2-serie Active Tourer (U06) gennemgå en række testscenarier. Simuleringerne omfatter både motorvejs- og vejtest, herunder scenarier til og fra ramper til test af autonome køretøjer på motorveje. Testmotorvejen er udstyret med to funktionsspor og en nødstopbane samt portaler og en lige strækning, der måler over 1.000 meter.

bmw solokov test 15 830x554bmw solokov test 15 830x554

Næste skridt i BMWs rejse med selvkørende vil dreje sig om den nye 7-serie. Niveau 3 vil ankomme til visse markeder og vil blive vist først i luksuslimousinen. BMW’s niveau 3 selvkørende system vil være begrænset til motorvejskørsel i moderat trafik, ved hastigheder op til 60 km/t (37 mph). Tanken er, at det fuldstændig kan tage besværet ud af at køre i trafikken, så bilen kan gøre de kedelige ting for dig. BMW hævder, at kunderne vil have tid til at læse, sende e-mails, underholdning eller endda bare slappe af.

Prøvepladsen i Karlovy Vary-regionen ligger omkring to og en halv times kørsel fra BMW Groups vigtigste udviklingssted, Research and Development Center (FIZ), i München. I modsætning hertil driver BMW to andre testfaciliteter i Miramas, Sydfrankrig, og Arjeplog, Nordsverige. Begge er langt mere fjerntliggende steder end Solokov.