Industrien kæmper for at lave den historiske overgang fra forbrændingskøretøjer til elbiler. John Bozzella, administrerende direktør for Alliance for Automotive Innovationfortalte publikum, at bilproducenter og leverandører søger at bruge 515 milliarder dollars på at forberede sig til EV-æraen.

Panasonic, som er den primære batteriproducent for segmentlederen Tesla, annoncerede i sidste måned, at de vil bruge 4 milliarder dollars på at bygge sit andet EV-batterifabrik i Kansas.

Janet Lin, Panasonics vicepræsident for strategi og forretningsudvikling, fortalte publikum, at Panasonic forberedte sig på at firdoble sin batterikapacitet, og at amerikansk produktion vil repræsentere en stor del af det.

“Batteriinnovation er ikke kun i batteriteknologien og selve materialet,” sagde Lin. “Det er også i at designe og bygge fabrikkerne og produktionslinjerne, og at træne og styre arbejdsstyrkerne for at kunne drive disse fabrikker.”

Hun sagde, at Panasonic har til hensigt at fortsætte med at udvikle sine produktionsprocesser og udstyr for at opnå højere linjehastigheder og større automatisering.

“Og vi vil fortsætte med at arbejde på vores multisourcing af råmasse samt øge vores lokale indkøbsrate,” sagde hun. “Men det alene er ikke tilstrækkeligt til, at vi kan imødekomme den efterspørgsel, vi ser.”

Hun opfordrede indtrængende den amerikanske regering til at lempe sine toldsatser på batterimaterialer produceret i udlandet, indtil den amerikanske industri kan komme op i fart.

“Vi opfordrer USA til at fortsætte med at fremme udviklingen af ​​nye kilder såvel som indenlandske genbrugsoperationer,” sagde hun. “Vi har brug for mere omkostningseffektiv adgang til vigtige globale input – så for eksempel for at reducere eller eliminere tariffer på nøglebatterimaterialer, der endnu ikke er tilgængelige eller endnu ikke kvalificeret på det skalaniveau, vi har brug for.”

Kobolt sourcing er blevet et vanskeligt problem i skabelsen af ​​elbiler. Ingrediensen er afgørende for batteriproduktion, men meget af den kommer fra oversøiske miner med dårlige resultater med hensyn til menneskerettigheder.

Weinberger sagde, at GM’s Ultium-batterier bruger 70 procent mindre kobolt end bilproducentens tidligere generations batterier. Og GM vil fortsætte med at forbedre den kemiske sammensætning for at reducere den yderligere i løbet af de næste par år.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.