De seneste rygter er, at BMW har forlænget sin nuværende G20/G21 3-serie generation frem til 2027. Selvom dette ikke er blevet bekræftet af BMW, har kilden en god track record. Så spørgsmålet er: Hvorfor skulle BMW gå forbi sin sædvanlige 7-årige modelcyklus? Et hurtigt kig på billandskabet og timingen peger på en strategisk beslutning fra BMW, som planlægger at bygge den næste BMW 3-serie familie på to platforme. En af dem ville være G50 / G51 3 Series-modellen på den fleksible CLAR-arkitektur. Det rygtes, at den helt elektriske 3-serie bærer NA0-kodenavnet, der stammer fra den elektriske Neue Klasse-platform.

To platforme, to filosofier

i3 inspire exterior 03 830x467i3 inspire exterior 03 830x467
BMW i3 til Kina

I et stykke tid overvejede BMW, om den skulle være helt elektrisk med den nye 3-serie eller tilbyde en kombination af forbrændingsdrevne modeller sammen med fuldt elektriske køretøjer. Faktisk er den samme modelstrategi sandsynligvis planlagt for næste generation af BMW X3 SAV. Nyheden kommer næppe som en overraskelse. Et fuldt skift til en 3-serie elektrisk familie ville komme med udfordringer i 2025. BMW har ofte sagt, at forskellige markeder rundt om i verden ikke er klar til at omfavne en fuld elektrisk rejse. Ved at tilbyde en G50/G51 3-serie kan BMW fortsætte med at tilbyde en blanding af forskellige modeller, fra benzindrevne til plug-in hybrider.

Selvfølgelig vil hvert marked sandsynligvis have muligheden for at vælge, hvilken 3-serie der skal medbringes. Og markeder som Nordamerika og Vesteuropa er bestemt en førsteklasses kandidat til elektriske 3-seriemodeller. Samtidig kan underudviklede markeder fortsætte med at tilbyde billigere modeller, som en 320i firecylindret model eller en 330e plug-in hybrid. Den første Neue Klasse-baserede bil kommer i produktion i 2025 på Debrecen-fabrikken i Ungarn, og fabrikken i München følger et år senere.

2023 BMW i3 Sedan 7 830x4672023 BMW i3 Sedan 7 830x467
BMW i3 Sedan til Kina

BMW har endnu ikke bekræftet netop den model. Men BMW CEO sagde, at den første EV vil konkurrere i samme segment som 3-serien. Han kom med den vigtige afsløring under virksomhedens indtjeningsopkald for første kvartal 2022. BMW-chefen afholdt sig fra at angive, om det vil være en sedan eller en anden karrosseristil, såsom en crossover til at spejle X3. Men med den nye X3, der allerede er på vej til test, tror vi, at den næste iX3 vil være den første Neue Klasse BMW.

Indtil G50 / G51 3-serien kommer på markedet, vil den nuværende 3-serie fortsætte med at få flere opdateringer. Nogle rygtes så langt ud som i 2024. Ikke desto mindre er dette en vigtig beslutning for fremtiden for BMW-mærket, og bestemt ikke en nem beslutning.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.