Lucid Motors halverede sin produktionsprognose for året til mellem 6.000 og 7.000 enheder af sin Air Electric sedan efter et vanskeligt andet kvartal på grund af forsyningskædeproblemer, sagde selskabet efter markedets lukning onsdag.

Lucid leverede 679 køretøjer i andet kvartal. Leveringerne i første kvartal var 360. Produktionen fra fabrikken i Arizona i første halvdel af året var 1.405, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

“Vores reviderede produktionsvejledning afspejler de ekstraordinære forsyningskæde- og logistiske udfordringer, vi stødte på,” sagde CEO Peter Rawlinson. “Vi har identificeret de primære flaskehalse, og vi træffer passende foranstaltninger – bringer vores logistikaktiviteter internt, tilføjer nøgleansættelser til ledelsesteamet og omstrukturerer vores logistik- og produktionsorganisation.”

Lucid oplever fortsat en stærk efterspørgsel efter Air, som varierer i pris fra $89.050 for Pure trim, inklusive forsendelse, til $180.650 for Grand Touring Performance. Rawlinson sagde, at bilproducenten har over 37.000 reservationer.

“Jeg er fortsat overbevist om, at vi vil overvinde disse udfordringer på kort sigt,” tilføjede den administrerende direktør.

Den svage produktion fik Lucid til at gå glip af salgsestimater, rapporterede Bloomberg. Lucid indbragte kun 97,3 millioner dollars i omsætning, et godt stykke under den konsensus på 147,5 millioner dollars, som Bloomberg udarbejdede. Dens justerede tab på $414,1 millioner, udeladelse af poster inklusive renter og skatter, sammenlignet med et gennemsnitligt estimat på $410,7 millioner.

Lucid sagde også, at det sluttede kvartalet med $4,6 milliarder i kontanter, likvide midler og investeringer, “hvilket forventes at finansiere virksomheden langt ind i 2023.”

Lucid-aktier faldt i eftermarkedet onsdag med omkring 10 procent.

I februar reducerede opstarten i Newark, Californien, sin prognose for 2022-produktion til et interval på 12.000 til 14.000 køretøjer – et fald på 30 til 40 procent fra de oprindelige estimater på 20.000.

Lucid annoncerede også udnævnelsen af ​​Steven David som senior vice president of operations, som den beskrev som en ny rolle i virksomheden. David vil overvåge forsyningskæden, logistik, produktion og kvalitet, sagde Lucid. David har senest arbejdet som chef for komponentdrift hos Stellantis i Auburn Hills.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.