“Mange Tier 2, Tier 3, mindre leverandører har smidt kontrakter ud af vinduet og sagt: ‘Dette er, hvad du skal betale, ellers får du ikke delene’,” sagde Pat D’Eramo, administrerende direktør for Martinrea, en leverandør af metaldele, samlinger og moduler og væskestyringssystemer i 10 lande. “På andre områder, som Europa, smider de ikke nødvendigvis kontrakter ud af vinduet, men de går konkurs. Jeg tror, ​​vi hver uge har en konkursramt underleverandør i Europa. Det er en meget vanskelig situation med Tier 2 og Tier 3. “

Inflationen, som lå på 9,1 procent i juni, resulterer også i højere mærkatpriser. Kelley Blue Book rapporterede en rekordgennemsnitlig transaktionspris på $48.043 i juni sammenlignet med mindre end $36.000 for fem år siden. Det, kombineret med bekymringer om en potentiel recession, får nogle forbrugere til at trække sig fra deres søgning efter nye køretøjer, ifølge Michelle Krebs, executive analytiker hos Cox Automotive.

Krebs optrådte på konferencen som en del af en paneldebat med titlen “2023: A Return to Trend?”

“Jeg er glad for, at ‘A Return to Trend’ har et spørgsmålstegn på sig, for jeg synes, det er meget tvivlsomt,” sagde Krebs til publikum. “Forudsigelser er virkelig svære lige nu.”

Hun påpegede, at Cox begyndte i år med en optimistisk prognose for 16 millioner salg af nye køretøjer i 2022. Men kort efter det reducerede produktionstilbageslag og komplikationer fra chipmanglen det forventede helårstotal til 15,3 millioner. I slutningen af ​​marts reviderede Cox sin prognose til 14,4 mio.

Denne uges undervældende industrisalgsrapport for juli har Cox overvejer endnu en nedadgående revision, sagde Krebs.

“Vores nuværende prognose er 14,4 millioner,” sagde hun. “Det kan ændre sig i morgen.”

Schuster dukkede op i panelet og gentog hendes ord.

“Navnet på spillet lige nu er real-time revision,” sagde han.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.