Virksomhedsledere ved ikke præcist, hvad de kan forvente af industrivolumen på kort sigt i lyset af de økonomiske faktorer, der påvirker markedet for brugte køretøjer, sagde Garcia. Han nævnte en kombination af inflationspres, stigende renter og fluktuerende forbrugertillid som en hindring for Carvanas volumenvækst i første halvår af 2022. Efterspørgslen faldt også i hele industrien i juli, sagde han.

Prisnedskrivninger kom tilbage til markedet for brugte køretøjer i år, sagde Garcia.

“I betragtning af at bilpriserne er vokset mere end andre varer og tjenester, er det sandsynligvis sandsynligt, at de i gennemsnit vil falde hurtigere i fremtiden for på en måde at komme tilbage på linje med deres forhold til andre varer og tjenester,” sagde han.

Carvanas driftsudgifter steg til $721 millioner i andet kvartal, et lille fald fra $727 millioner i første kvartal.

Virksomheden oplevede en kvartal-til-kvartal stigning i logistikudgifter, hvoraf en stor del gik til tredjeparts transporttjenester, Carvana plejede at “rydde visse efterslæb ud af logistiknetværket i områder, der var særligt begrænsede,” sagde Jenkins. Han sagde, at han ikke forventer, at Carvana vil bære logistikomkostninger i næsten den grad i tredje kvartal.

Carvana fortsætter med at integrere ADESA US, det store fysiske auktionsnetværk, det købte den 9. maj fra engrosauktionsfirmaet KAR Global.

Denne blockbuster-transaktion på 2,2 milliarder dollar blev mødt med blandede reaktioner, da den blev annonceret i februar. Nogle bilproducenter og forhandlere valgte at afslutte forretningen med ADESA US, da Carvana er en formidabel konkurrent i sektoren for brugte køretøjer.

Garcia erkendte, at nogle ADESA-kunder i USA oprindeligt reagerede negativt på nyheden, og at auktionsenheden mistede noget volumen som et resultat. Men siden er en del kunder vendt tilbage, sagde han i sidste uge.

“Vi har set nogle store kommercielle konti begynde at flytte mere forretning tilbage til ADESA,” sagde Garcia.

Han specificerede ikke virksomhederne eller mængden af ​​volumen, der returnerede. Carvana embedsmænd besvarede ikke spørgsmål fra Bilnyheder søger den information.

Garcia sagde, at han mener, at rækkevidden af ​​det 56-site ADESA US-netværk “dramatisk forenkler” virksomhedens logistik og kan hjælpe med at reducere transportomkostningerne.

“Når vi køber en bil fra en kunde, og vi er i stand til at aflevere den hos en nærliggende ADESA [location] i stedet for at køre det gennem vores logistiknetværk, kan vi spare temmelig materielle dollars per transaktion der,” sagde Garcia.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.