I slutningen af ​​00’erne blev BMW’s N54-motor ret berømt for sit tuning-potentiale. Den dobbeltturboladede 3,0-liters inline-seks-klump lavede 300 hestekræfter fra fabrikken, hvilket ikke er meget, men den var i stand til så meget mere. Det var ganske vist ikke den mest pålidelige af motorer, da problemer med højtryksbrændstofpumper var hovedet på de mange tilbagevendende problemer. Men hvis du kunne holde den i god form, var den i stand til at producere tal, som selv nogle superbiler i dag ville være jaloux på. I denne nye video fra AutoTopNL får vi at se en pre-LCI E91 BMW 335i Touring, der yder hele 700 hestekræfter.

Denne konstruktion er ret intens. Der er ganske vist ikke for meget tilbage af lagermotoren. Den har nye smedede stempler, smedede plejlstænger, nye turboer, luftindtaget fra en 335d, et større nedløbsrør, ny udstødning, en opgraderet oliekøler og brændstofinjektorer med højere tryk. Så du kan se, hvor de 700 hestekræfter kommer fra. Det interessante er, at transmissionen for det meste er lager. Den har en softwareindstilling for at gøre skift hurtigere, men det er stadig mekanisk den samme ZF seks-trins auto, som du får i hver anden E90. Jeg er ærlig talt chokeret over, at den kan klare 700 hestekræfter. Hvem ved hvor længe endnu.

Affjedringen blev også opgraderet til i det væsentlige en M3 affjedring. Det er åbenbart ikke helt det samme, da E90/E92 M3 havde opgraderinger til chassisets stivhed og lignende, men denne ejers E91 335i Touring har M3 kontrolarme (en meget almindelig E90 3-serie opgradering) og endda M3 støddæmpere og fjedre. Så den burde kunne klare den hastighed, der følger med 700 hestekræfter.

2008 bmw 3 series touring e91 07 830x4842008 bmw 3 series touring e91 07 830x484

I videoen kan du se den tunede E91 335i Touring ramme Autobahn og nå en speedometer-indikeret 300 km/t (186 mph), hvilket er seriøst hurtigt for en E91. Den når også den hastighed ret godt, alt taget i betragtning. Ganske vist ser det ud til, at ejeren kunne bruge en ordentlig justering, da bilen så ud til at trække til venstre under normal kørsel og var ret rykket i høj fart. Jeg ville ikke personligt have skubbet bilen så hurtigt uden en korrekt justering, men måske er jeg bare en kylling.

Alligevel er dette en utrolig imponerende konstruktion, en der beviser, at du ikke behøver en M3 for at køre hurtigt i en E90. På mange måder er den faktisk tættere på den nuværende M3 end E92 M3 takket være dens to-turboladede drejningsmoment. Så hvis du har en N54-drevet BMW, viser denne video, hvor langt du kan skubbe den.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.