“Regeringen spildte tid og ressourcer på at anklage en mand, der havde progressiv demens og var uhelbredeligt syg,” sagde Keneally.

I sine yngre dage var Brockman kendt som en uudtømmelig arbejder med en passion for fysisk kondition, fluefiskeri i Colorado og duejagt i Argentina. Forbes anslåede hans nettoformue til at være $4,7 milliarder.

Brockman, der er hjemmehørende i Florida af beskeden oprindelse, solgte computertjenester til bilforhandlere på vegne af International Business Machines Corp., da han i 1970 grundlagde et firma, der var med til at revolutionere, hvordan industrien fungerer i Nordamerika og Europa.

Ud over forhandlerstyringssoftwaresystemet opnåede Brockman, en autodidakt programmør, mere end et dusin patenter og udviklede Reynolds og Reynolds til en operation på 5.000 personer til en værdi af omkring 5 milliarder dollars.

Da Brockman byggede sit firma op til en industristyrke, forsvarede han også adskillige retssager, der beskyldte ham for bar-knoklet forretningspraksis. Sælgere anklagede hans firma for at stivne dem med betalinger; bilforhandlere sagde, at han narrede dem til dyre flerårige kontrakter. Federal Trade Commission undersøgte, om han var involveret i konkurrencebegrænsende praksis.

En tidligere marinereservist, der omgav sig selv med loyale løjtnanter, havde Brockman et intenst ønske om personligt privatliv, der strakte sig til hans omgang med Internal Revenue Service.

“Brockman havde én regel: Gør ikke forretninger med regeringen,” sagde Robert Tyson, en iværksætter, der vandt en retssag mod Brockman for ubetalt kompensation for ydede tjenester. “Han ville ikke have, at FB så på noget.”

I oktober 2020 anklagede USA Brockman i den største skatteunddragelsessag nogensinde mod en enkeltperson, såvel som for anklager om hvidvaskning af penge.

Brænder telefoner

Brockman hjalp med at lancere private equity-karrieren for Robert F. Smith, USAs rigeste sorte borger, ved at levere den indledende investering i hans firma, Vista Equity Partners. Anklagere påstod, at Brockman brugte et net af offshore-enheder, kodenavne og brændertelefoner til at skjule 2 milliarder dollars i indtægter fra IRS, det meste af det tjente gennem Vista-investeringer.

Smith indrømmede at have begået skatteforbrydelser, men undgik retsforfølgelse ved at samarbejde med anklagere mod Brockman.

Sagen mod Brockman afhang af, om milliarder af dollars i en offshore-velgørende fond blev hemmeligt kontrolleret af ham, som anklagerne hævdede, eller blev administreret uafhængigt, som han hævdede. Anklagere sagde, at han brugte ubeskattet udbytte fra offshore-enheder til at købe en Colorado-fiskehytte, en privatjet og en 200 fods yacht, hvilket hans advokater nægtede.

“Jeg har ikke set dette mønster af grådighed eller fortielse og tilsløring i mine 25-plus år som specialagent,” sagde James Lee, en IRS-embedsmand, da anklagerne blev rejst.

Brockman nægtede sig skyldig, men hans advokater begyndte snart at argumentere for, at demens gjorde ham ude af stand til at hjælpe i sit forsvar.

Robert Theron Brockman blev født i St. Petersburg, Florida, den 28. maj 1941. Hans far, Alfred Eugene Brockman, ejede en tankstation. Hans mor, Pearl, var fysioterapeut. Da familien kæmpede økonomisk, “besluttede Brockman, at han ikke elskede det og gik ud for at gøre noget ud af sig selv,” fortalte hans yngre bror, David, til Wall Street Journal i 2021.

Såning af Vista

Efter at have afsluttet summa cum laude fra University of Florida i 1963 arbejdede Brockman som marketingelev hos Ford Motor Co., før han flyttede til IBM, hvor han blev en topsælger i Washington og Houston. I 1970 oprettede han sit eget firma, Universal Computer Systems, og begyndte at give bilforhandlere ugentlige lagerrapporter.

Da Brockman byggede sit firma, mødte han Smith, dengang en stigende Goldman Sachs teknologiinvesteringsbankmand. Brockman så senere Smiths firma Vista med mindst 1 milliard dollars i midler til at opkøbe virksomhedssoftwarefirmaer.

Partnerne strukturerede deres arrangement for at holde profit offshore, siger anklagere.

I 2006 bragte Brockman sin software- og investeringsinteresser sammen for at konstruere opkøbet, der fik UCS ind i de store ligaer. Brockmans tætte firma købte Reynolds & Reynolds, en offentlig virksomhed næsten dobbelt så stor. En del af egenkapitalfinansieringen kom fra Vistas oprindelige fond, hvor Brockman var den eneste eksterne investor.

Det kombinerede firma tog Reynolds & Reynolds-navnet og blev kontrolleret af en bermudisk velgørende trust oprettet i navnet på Brockmans far. Efterhånden som Brockmans rigdom voksede, voksede trustens offshore-aktiver også.

Ud over de 5 milliarder USD i softwarevirksomhedsbeholdninger inkluderede de 1,3 milliarder USD i investeringer foretaget gennem en enhed baseret på De Britiske Jomfruøer og 1,4 milliarder USD i en schweizisk bank, sagde hans kone, Dorothy, i en erklæring indgivet i en Bermudian-domstol. .

Support til Opera

Bermudianske trust og Brockmans blev også aktive filantroper. Deres gaver omfattede titusindvis af millioner af dollars til Baylor College of Medicine, hvor Brockman var en trustee, og Brockman Hall for Opera på Rice University i Houston. De støttede også snesevis af studerende med stipendier.

I 2018 raidede amerikanske skattemyndigheder imidlertid Brockmans advokater i Houston og Bermuda. De afslørede en cache af krypterede dokumenter og meddelelser, som anklagerne brugte til at opbygge deres straffesag mod Brockman.

I september 2021 vurderede IRS Brockman for 1,4 milliarder dollars, relateret til skatter, som den sagde, at han skyldte fra 2004 til 2018. Sagen verserer ved US District Court og Tax Court, og kampen mod hans ejendom kan vare i årevis.

“Om Bob Brockman faktisk skyldte flere skatter, hvilket vi bestrider, kan afvente en afgørelse fra skatteretten,” sagde Keneally.

Han efterlader sin bror David; hans hustru gennem 53 år, Dorothy; en søn, Robert Brockman II; en svigerdatter; et barnebarn; og et barnebarn.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.