Den 40. udgave af Copa del Rey MAPRE de Vela startede i sidste uge, og BMW havde nogle specielle modeller at vise frem. Palma de Mallorca-begivenheden var vært for den helt nye BMW i7 elektriske limousine og BMW iX1 elektriske crossover. Bæredygtighed er fællesnævneren i år, så den nye flåde af elektriske BMW-biler passer til det overordnede tema. BMW i7 blev afsløret tidligere på året som den første elektriske 7-serie limousine nogensinde.

Den første elektriske 7-serie nogensinde

bmw i7 copa del ray 03 830x553bmw i7 copa del ray 03 830x553
Sábado 30 de Julio 2022 – 40 Copa del Rey MAPFRE, Palma de Mallorca.

BMW i7 xDrive60 er drevet af to elektriske motorer, fremstillet ved brug af ingen sjældne jordarters materialer overhovedet. Maksimal effekt er 536 hestekræfter og et drejningsmoment på 549 lb-ft. Ifølge BMW sker 0-60 mph på 4,5 sekunder, og i7 har en tophastighed på 149 mph. Disse to elektriske motorer, som giver drejningsmoment-vektor firehjulstræk, får deres energi fra en 101,7 kWh (brugelig) batteripakke, som siges at være i stand til op til 300 miles rækkevidde. Dette rækkeviddetal er et BMW-estimeret tal baseret på EPA-testprocedurer.

Det er værd at nævne, at xDrive60 i øjeblikket er det eneste medlem af i7-serien, men familien vil vokse i 2023 til at omfatte M70. Den vil levere en sund kraftforøgelse fra 544 hk og 549 lb-ft (745 Nm) til 660 hk og et bjergbevægende drejningsmoment på 737 lb-ft (1.000 Nm). Det bliver ikke BMWs mest potente produktionsbil til dato, da den rolle er forbeholdt den 750 hk XM.

bmw i7 copa del ray 07 830x553bmw i7 copa del ray 07 830x553
Día 5, VIernes 5 Agosto 2022 – 40 Copa del Rey MAPFRE, Palma de Mallorca

Men det handler ikke kun om magt. Den nye BMW i7 kommer også med en imponerende række af tekniske godbidder. Så du får en utrolig cool “Interaction Bar”, som i det væsentlige bare er en oplyst bjælke af trim, der vikler sig rundt om den forreste kabine og kan vise forskellige lys til forskellige ting. Den kan også tilpasses til at vise den farve, som chaufføren ønsker. Det er lidt gimmick, men på en god måde. Så er der de fantastiske dørpanel-touchscreens til bagsædepassagererne, som bruges til at styre alt om bagkabinen; klimastyring, parasoller og endda den sensationelle, valgfri 31-tommer biografskærm.

Trækker en side ud af Rolls-Royces bog, den nye BMW 7-serie har også automatisk åbning og lukning af døre. Tryk på en knap på det udvendige dørhåndtag, og døren åbnes automatisk. Når du er inde i bilen, skal du trykke på en knap på det indvendige dørhåndtag, og døren lukker automatisk. Den nye 7-serie er måske ikke den flotteste bil i BMWs historie, men den har BMWs bedste kabine, dets mest luksuriøse interiør og den bedste teknologi, mærket nogensinde har haft.

BMW iX1 elektrisk

Día 4, Jueves 4 de Agosto 2022 – 40 Copa del Rey MAPFRE, Palma de Mallorca

Desværre kommer BMW iX1 ikke til det amerikanske marked. I første omgang vil der kun være én model i Spanien – BMW iX1 xDrive30e. Da den er en xDrive-model, har den to elektriske motorer, en på hver aksel, som tilsammen giver 308 hestekræfter (230 kW) og 364 lb-ft (494 Nm) drejningsmoment. BMW hævder en 0-62 mph (0-100 km/t) tid på 5,7 sekunder og en tophastighed på 112 mph (180 km/t). En 64,7 kWh (brugelig) batteripakke leverer elektriciteten til at få det til at ske, som ifølge WLTP-cyklussen skulle give 413-438 km (257 – 272 miles) rækkevidde i BMW iX1. Ved den 130 kW opladningshastighed hævder BMW, at 10-80 procents ladetilstand for BMW iX1 kan genopbygges på 29 minutter.

For at se flere billeder af de to elektriske BMW’er, klik i galleriet nedenfor. [Photos by Laura G Guerra for BMW Spain]

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.