Senatet vedtog en skelsættende skatte-, klima- og sundhedslov, der fremskyndede en slanket version af præsident Joe Bidens indenlandske dagsorden på vej mod at blive lov efter et år med demokratiske stridigheder, som Det Hvide Hus ikke var i stand til at kontrollere.

Lovforslaget tillader omkring 374 milliarder dollars i klima- og energiudgifter såsom udvidede skattefradrag til vedvarende energiprojekter. Det afslutter grænserne pr. producent for skattefradraget på $7.500 for køb af elbiler, et løft for elbilproducenter. Men køretøjerne skal bygges i Nordamerika, og bilfabrikanterne bliver nødt til hurtigt at stoppe deres afhængighed af Kina for batteriforsyningskæden. Nogle bilproducenter såsom Ford Motor Co. og General Motors lobbyede for at foretage ændringer i kreditten.

Afstemningen om lovforslaget var 51 demokrater for 50 republikanere imod, hvor vicepræsident Kamala Harris afgav den uafgjorte stemme efter en nats maraton af afstemninger om ændringsforslag. Det går nu til Parlamentet, hvor det demokratiske flertal forventes at vedtage det på fredag.

“Jeg er overbevist om, at loven om reduktion af inflationen vil være en af ​​de afgørende bedrifter i det 21. århundrede,” sagde flertalsleder Chuck Schumer før afstemningen.

Demokraterne kaldte lovforslaget for den største investering i bekæmpelse af klimaændringer, der nogensinde er foretaget i USA, og den forventes at hjælpe med at reducere drivhusgasemissionerne med omkring 40 procent fra niveauet i 2005 ved udgangen af ​​årtiet. De klappede og krammede under afstemningen om den sidste passage.

John Bozzella, CEO for Alliance for Automotive Innovation, sagde i en erklæring: “Bilproducenter er forpligtet til den elektriske fremtid og produktionen af ​​banebrydende elbiler. For at transformationen til elektrificeret transport virkelig skal tage fat – 15, 25, 50 procent af markedet – kræver det mere end blot elbiler med banebrydende ydeevne, design og teknologi.

“Dette er et massivt foretagende, og regeringen har en rolle at spille, når det kommer til at etablere de rette betingelser for global lederskab og succes,” fortsatte han. “Fremstillingsskattefradrag og tilskudsfinansiering vil hjælpe med at accelerere den indenlandske industrielle basekonvertering, der i øjeblikket er i gang. Desværre vil EV skattefradrag gøre de fleste køretøjer umiddelbart ude af stand til at modtage incitamentet. Det er en forpasset mulighed på et afgørende tidspunkt og en ændring, der vil overraske og skuffe kunder på markedet for et nyt køretøj. Det vil også bringe vores kollektive mål om 40-50 procent salg af elbiler i 2030 i fare.”

Lovgivningen har også til formål at forhindre store virksomheder i at udnytte skattelettelser til at betale lidt om nogen skat, og det ville give Medicare mulighed for at forhandle lægemiddelpriser for første gang. Det forventes at foretage den første væsentlige nedskæring af budgetunderskuddet i mere end 10 år.

Biden klappede Senatets demokrater for at have skubbet det igennem til passage.

»Det krævede mange kompromiser. At gøre vigtige ting gør det næsten altid,” sagde Biden i en erklæring, hvor han hyldede afstemningen.

Republikanerne, forenet i opposition, hævdede, at det ikke ville stoppe de historiske inflationsniveauer og ville pålægge skatter, der kunne tippe den amerikanske økonomi i recession.

Senatets GOP-leder Mitch McConnell hævdede, at “hundreder af milliarder af dollars i skattestigninger under en recession vil dræbe job.”

Senatets afstemning var kulminationen på halvandet års skænderi mellem demokraterne om lovforslagets rækkevidde, som Biden engang havde håbet ville være så omfattende, at den ville konkurrere med Franklin Delano Roosevelts New Deal. I sidste ende kom det ned til to hold-out moderate demokrater, senatorerne Joe Manchin og Kyrsten Sinema, hvis stemmer var essentielle i 50-50 Senatet, og som bøjede sig mod både større skattestigninger og flere udgifter. Biden forhandlede med Manchin og Sinema i begyndelsen, men aftalen, der genoplivede regningen, blev fuldstændig slået ud på Capitol Hill.

Lovgivningen blev vedtaget gennem forsoning, en senatprocedure, der fritager visse skatte- og udgiftsforanstaltninger fra en filibuster og kræver kun et simpelt flertal for at vedtage.

Trimmet fra dets oprindelige 6 billioner dollars prismærke til et på omkring 437 milliarder dollars, vil regningen ikke desto mindre være en hjørnestenspræstation i Bidens første periode, og en demokrater er ivrige efter at føre valgkamp før midtvejsperioden i november, hvor de kæmper for at bevare kontrollen over Kongressen.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.