BMW Motorsport og BMW i Nordamerika sammensætter en særlig pakke til M’s 50-års fødselsdag. Ved det kommende Rolex Monterey Motorsport Reunion vil BMW tilbyde 2020 Rolex 24 At Daytona GTLM klassevindende nr. 24 BMW M8 GTE til salg til en heldig samler. BMW M8 GTE chassisnummer 1809 vil være udstillet i BMWUSA Classic garagen ved Laguna Seca fra 17.-20. august.

Daytona-vinder 2020

bmw m8 gte sælges 01 830x553bmw m8 gte sælges 01 830x553

“BMW har en stolt historie med at bevare og udstille sin rige samling af historiske racerbiler i både München og Nordamerika,” kommenterede Thomas Plucinsky, BMW USA Classic Manager. ”Jeg mangler kun fingrene på den ene hånd for at tælle de få fabriksracerbiler, der har forladt ejerskabet af BMW i de senere år. BMW M8 GTE repræsenterede en GT-racerbil fra fabrikken. Det er virkelig et ingeniørmesterværk. Den nye ejer af BMW M8 GTE nr. 1809 vil være forvalter af et meget vigtigt stykke BMW-historie i Amerika og kan regne med støtte fra BMW i de kommende år for at sikre, at dens tilstand og værdi opretholdes på højeste niveau.”

“Chassisnummer 1809 har en enestående herkomst, der er blevet bygget som forberedelse til 2020-sæsonen og ejer udmærkelsen ved at vinde sit allerførste løb – Rolex 24 At Daytona – med kørerne John Edwards, Augusto Farfus, Jesse Krohn og Chas Mostert.” fortsatte Victor Leleu, Experiential Marketing Manager og tidligere BMW NA Motorsport Manager. “Fra den lovende start fortsatte det med at score yderligere fem podieplaceringer for at hjælpe BMW og BMW M Team RLL med at vinde Michelin Endurance Cup og slutte på andenpladsen i GTLM-klassens fører-, team- og producent-pointstillinger. 1809 kørte også med Rolex 24 igen i starten af ​​2021-sæsonen og endte på tredjepladsen.”

Den mest effektive BMW Racing-motor

BMW M8 GTE Daytona 2019 8 830x623BMW M8 GTE Daytona 2019 8 830x623

BMW M8 GTE blev udviklet lidt forud for produktionsmodellen, en ret atypisk tilgang for BMW og dens Motorsport-afdeling. I alt blev der lavet mere end 500 motordesigntegninger – og yderligere 500 tegninger til drivlinjen. Resultatet af det arbejde er den mest effektive motor (kodenavn P63/1), som BMW Motorsport nogensinde har udviklet, der yder mellem 500 og mere end 600 hk (afhængigt af sportsmyndighedernes specifikationer).

P63/1 er baseret på BMW S63T4 fra F90 M5. Bortset fra de regulerede støbte dele krævede motoren i BMW M8 GTE – indeholdende cirka 2.300 yderligere komponenter, inklusive 985 unikke dele – omfattende ændringer. Af disse dele var 181 afledt fra serieprojekter, mens mere end 700 blev specifikt udviklet til P63/1 eller tilføjet fra andre BMW Motorsport-racermotorer. Ingeniørerne reducerede kapaciteten fra 4,4 til 4 liter i overensstemmelse med reglerne for GTE-klassen. Det nye design af krumtapdrevet indebar implementeringen af ​​en flad krumtapaksel, som medfører fordelen ved en almindelig affyringsrækkefølge og giver motoren en endnu mere sportslig lyd.

Geometrien af ​​forbrændingskamrene, inklusive indløbs- og udløbsportene, blev også ændret for at sikre, at P63/1 er ideelt designet til kravene til racerløb.

Skræddersyet design

Med hensyn til dets design er meget af BMW M8 GTE skræddersyet. Så den ser ganske anderledes ud end M8-bilen. Der er dog nogle distinkte styling-cues, der deles mellem de to biler. For eksempel deler begge biler den samme taglinje og silhuet og den samme lange, fejende taglinje. Forlygterne og baglygtens design er også meget ens, på trods af at M8 GTE er reguleret til brug i udholdenhedsløb.

Dette er en meget flot racerbil, bedre endda end BMW M6 GT3, der gik forud. Så hvis du leder efter et stykke historie eller ønsker at køre racerløb i den Daytona-vindende BMW, er dette en unik mulighed, der ikke kommer for ofte.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.