BMWs produktion er vokset meget i slutningen af ​​20’erneth århundrede. I årtier blev BMW-biler kun fremstillet i Tyskland – tidligere Eisenach og senere München og Dingolfing. Men i dag fremstiller BMW køretøjer i femten forskellige lande ved hjælp af et netværk af 31 produktionssteder. Hver af disse fabrikker producerer unikke køretøjer til forskellige markeder.

At vide, hvor en bestemt model er fremstillet, hjælper med at give dig en bedre idé, når du forsøger at spore en ny BMW, du har bestilt. Men det er også en pæn bid historie for dig som ejer. Og selvfølgelig vil enhver rigtig entusiast gerne vide, hvor nogle af de bedste kørende biler i verden kommer fra.

Hvor BMW SAV’er fremstilles

BMW Spartanburg 2017 02 830x553BMW Spartanburg 2017 02 830x553

BMW’s SAV-sortiment omfatter nu en enorm stald af modeller, lige fra den kompakte X1 til den luksuriøse X7. Næsten alle BMW SAV’er er produceret i Spartanburg, South Carolina i USA. De største undtagelser er X1 og X2, der kommer fra Regensberg, Tyskland. Og de undtagelser også har en undtagelse, da begge har kinesiske hjemmemarkedsversioner produceret på Plant Tiexi i Shenyang.

Selvom det i første omgang ikke var planlagt til globalt salg, har de seneste forsyningskædeproblemer også tvunget BMW til at eksportere sydafrikansk fremstillede X3’ere til forskellige markeder. Ellers er X3 og X4 begge udelukkende produceret i Spartanburg. Nogle markeder har lidt forskellige produktionsafvigelser – såsom kollisionssikkerhed eller emissionsstandarder – og se in-market fremstilling og distribution. Nogle få eksempler omfatter Egypten, Thailand og Rusland.

X5 er ligesom X3 i den forstand, at den primært er fremstillet til det globale marked i Spartanburg, South Carolina. Ligesom X3 er der flere markedsspecifikke versioner produceret i deres respektive lande. Samme historie med X6, men tilgængelig på færre markeder. Senest (begyndende i 2018) er X7 kommet med i serien og fremstilles også næsten udelukkende i South Carolina.

Hvor BMW biler fremstilles

BMW 2-serie Active Tourer produktionsstart 4 830x552BMW 2-serie Active Tourer produktionsstart 4 830x552
2022 BMW 2-serie Active Tourer-produktion starter i Leipzig

Selvom BMW’s fokus er skiftet til SAV’er i de senere år, lever den udøvende sedan efter sigende stadig i bedste velgående. Så indtil videre producerer BMW stadig et stort udvalg af sedaner og coupéer. Den sporty lille 1-serie (chassiskode F40, som USA desværre ikke får) er stadig lavet i Leipzig og Regensburg, Tyskland. Der er også en kinesisk variant (F52-chassiset) solgt og fremstillet i Kina.

2-serie Coupe bliver indtil videre udelukkende produceret i Mexico; endnu ingen ord om regionale afvigelser eller andre afvigelser. Gran Coupe er for det meste fremstillet i Tyskland – igen Leipzig – med nogle markeder, der får produktion i deres egne lande. Mexico har også til opgave at fremstille det meste af 3-serien set i Nordamerika; men touring-modeller og M3’er er lavet i Tyskland. Brasilien, Malaysia, Indonesien, Thailand, Indien og Kina fremstiller også deres respektive markeders 3-serie.

4-serien – alle varianter – er stadig kun Tyskland. Den er lavet i både München og Dingolfing, BMWs ældste anlæg. G30 5-serien er fremstillet i Tyskland og Østrig i det meste af verden, hvor nogle lande – igen – modtager markedsspecifik version produceret i deres egne lande. F90 M5 fremstilles udelukkende i Tyskland. Den udgående G11 7-serie blev kun produceret i Tyskland for det meste af verden, og den kommende G70 7-serie er i øjeblikket eksklusiv Dingolfing. Endelig er 8-serien i alle afskygninger udelukkende fremstillet i Dingolfing.

Elektrisk BMW produktion


De nyeste i4 og iX fuldt elektriske køretøjer fremstilles – indtil videre – udelukkende i Tyskland. i4 i alle trim bliver produceret i München. iX bliver produceret i Dingolfing. Jeg formoder – men kan ikke bekræfte – at efterhånden som lavere udstyrsniveauer indføres og elektrificeringen spreder sig, vil vi også se disse køretøjer blive produceret i andre lande. Men indtil videre ønsker BMW nok at holde et vågent øje med disse banebrydende køretøjer. Og den nemmeste måde at gøre det på er at holde produktionen meget tæt på hjemmet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.