Eliminering af basistrimningen stemmer overens med GMC’s strategi om at prioritere sine premium undermærker. AT4 off-road trim udgør allerede omkring en tredjedel af Canyon volumen, og Denali luksus trim tegner sig for 20 til 25 procent, sagde GMC. Mærket forventer, at AT4X-trimmet vil få en stor del af leveringerne, når det lanceres på Canyon.

“GMC spænder styrken af ​​vores off-road muskel,” sagde GMC Global Vice President Duncan Aldred. “Canyon drager fordel af vigtige erfaringer fra vores AT4-strategi for at give kunderne den mest avancerede off-road mellemstore lastbil.”

Canyon kommer med en standardmotor – en 2,7-liters turbo med et drejningsmoment på 430 pund-fod fra General Motors – og en kabinekonfiguration – en besætningskabine med kort seng.

Med den forrige generation, “havde vi flere motoropstillinger, flere førerhusopstillinger, men hver lastbil havde det samme interiør,” sagde Nick Katcherian, chefingeniør. “Vi ønsker at placere premium-indholdet der, hvor kunderne ser det og mærker det mest. Det var det, der drev os til at have den overordnede arkitekturtilgang.”

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.