Lana Payne er blevet valgt som ny national præsident for Unifor, der overtager rollen fem måneder efter, at mangeårige leder Jerry Dias brat trak sig tilbage som leder af Canadas største fagforening i den private sektor.

Omkring 1.000 Unifor-delegerede, der stemte på vegne af lokalbefolkningen i hele Canada, afgav stemmesedler ved fagforeningens forfatningskonvent i Toronto onsdag.

Payne, 56, bliver Unifors anden præsident og første kvindelige præsident. Hun besejrede Scott Doherty, administrerende assistent for Unifors nationale præsident, og Dave Cassidy, præsident for Local 444, var også med i opløbet.

Den første afstemning mellem de tre kandidater efterlod ingen kandidat med 50 procent. Cassidy blev dog elimineret, og fagforeningen holdt et afløb. Payne vandt med 61 procent i omløbet.

Unifor repræsenterer omkring 315.000 arbejdere på tværs af Canada, herunder 41.000 på automonteringsfabrikker og reservedelsleverandører. Det blev dannet i 2013 efter fusionen af ​​den canadiske autoarbejderforening og kommunikations-, energi- og papirarbejderforeningen.

Indtil sin pensionering i marts havde Dias brugt 8 ½ år som Unifors offentlige ansigt, idet han blev valgt til tre 3-årige valgperioder som præsident. Alligevel har påstande fremsat om Dias’ adfærd af fagforeningens landsstyre efter hans pludselige pensionering holdt arbejderorganisationen ude af balance i flere måneder.

Den 23. marts anklagede NEB Dias for at overtræde fagforeningens forfatning og påstod, at han accepterede $50.000 fra en leverandør af COVID-19-testsæt, som han havde været med til at promovere til fagforeningsarbejdsgivere. Dias sagde, at han var på vej til rehabilitering for stof- og alkoholmisbrug samme dag.

Payne deltog i præsidentkonkurrencen i april og opfordrede til nye ansvarlighedsforanstaltninger, en mere gennemsigtig tilgang til fagforeningernes beslutningstagning og fornyet fokus på lokalt input på nationalt plan.

Payne, der er hjemmehørende i Deer Lake, Newfoundland, startede sin karriere som fødsel hos Fish, Food and Allied Workers Union, derefter tilknyttet CAW. Hun tjente to perioder som Unifors Atlantic-direktør, før hun blev valgt til posten som sekretær-kasserer ved fagforeningens 2019-konvent. Sammen med sporing af fagforeningsøkonomi i sin seneste stilling overvågede hun også den månedlange undersøgelse af Dias.

taler med Automotive News Canada forud for valget sagde Payne, at hun havde udviklet en 11-punktsplan for sine første 100 dage som Unifor-præsident. Hun sigter mod at forene fagforeningen efter den kaotiske afslutning på Dias-æraen og genindgå i Unifor-lokalbefolkningen.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.