Lovforslaget kommer 18 måneder ind i en forstyrrende global mangel på mikrochips, der har presset bilproduktionen på verdensplan og sendte gennemsnitlige køretøjstransaktionspriser i vejret.

Bilproducenter har skåret 13,5 millioner køretøjer ud af deres fabriksplaner siden starten af ​​2021 på grund af manglen, ifølge estimater fra AutoForecast Solutions. Det inkluderer næsten 4,3 millioner køretøjer, der er klippet på nordamerikanske samlefabrikker.

Industriens sult efter halvledere vil kun vokse i de kommende år, efterhånden som flere elektriske køretøjer bliver bygget, og efterhånden som infotainment-tilbud og førerassistancesystemer bliver mere avancerede.

“I betragtning af computerkraften i nutidens stadig mere digitale og forbundne køretøjer, er denne todelte investering i indenlandsk halvlederfremstilling en smart investering i fremtiden,” sagde John Bozzella, administrerende direktør for Alliance for Automotive Innovation, i en erklæring.

Den tyske leverandørgigant og halvlederproducent Robert Bosch anslår for eksempel, at mikrochips vil tegne sig for omkring $800 af et køretøjs værdi ved udgangen af ​​årtiet, op fra omkring $200 i dag.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.