“Jeg tror, ​​at indkøbet virkelig vil være den største bekymring for industrien,” sagde Colin Langan, en Wells Fargo autoanalytiker. “Det er næsten ubrugeligt i betragtning af, hvor meget der allerede er ude af Kina, og hvor svært det bliver at omarrangere disse forsyningskæder, og hvor lidt der faktisk er tilgængeligt i USA og med frihandelspartnere.”

De fleste batterikemi i dag er nikkel-baserede, men kun 11 procent af nikkel og 6 procent af kobolt er tilgængelige fra USA og frihandelspartnere, sagde Langan.

“Tilfældigvis er der næsten intet i USA,” tilføjede han. “Det er en meget lille mængde materialer, som du næsten helt sikkert skal have hentet fra de små regioner, så det bliver yderst konkurrencedygtigt og svært at få det hentet fra de udvalgte lande.”

Det meste af nikkel og kobolt bliver behandlet i Kina, især for NMC – eller nikkel, mangan, kobolt – batterikemi, der typisk bruges i dyrere elbiler med længere rækkevidde, sagde Wakefield. For at balancere omkostninger og indkøbshinder kan bilproducenter skifte til LFP eller lithiumjernfosfat.

“Jern og fosfat er meget mere stabile, meget lettere tilgængelige,” sagde Wakefield.

For at være sikker er de to store leverandører af lithiumjernfosfat CATL og BYD – begge kinesiske virksomheder. CATL har planer om at levere batterier til Ford og Tesla. BYD planlægger efter sigende at levere Tesla i Tyskland.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.