Når hver part har accepteret de andres certifikater som valideret af en tredjepart, starter opladningssessionen automatisk. Robert Barrosa, seniordirektør for salg, forretningsudvikling og marketing hos Electrify America, kaldte det “en trebenet skammel.” Hvert ben skal bevise sin gyldighed ved hjælp af offentlig nøgleinfrastruktur, før de to andre vil acceptere det.

Betalingsmekanismen starter ofte som en forudindstillet opladningskredit på et specifikt netværk, der leveres med køretøjets køb. Det varierer mellem et forudbestemt antal kilowatt-timer eller ubegrænset brug i en periode. Når bilproducentens incitament ophører, opkræver netværket ejerens kreditkort.

Blandt opladningsudbydere har Electrify America mest implementeret Plug & Charge-systemet. An Bilnyheder test af systemet ved hjælp af Ford Mustang Mach-E, Mercedes-Benz EQS sedan og Porsche Taycan på flere Electrify America-lokationer viste, at det fungerede problemfrit. Lucid og Rivian understøtter også Plug & Charge.

Fra førerens synspunkt er opladning af en elbil med Plug & Charge lige så simpelt som at bruge Tesla-systemet. Men allerede nu er der potentiale for forvirring over, hvordan Plug & Charge-systemet hedder. I juni annoncerede General Motors, at deres nye Ultium-baserede elbiler ville have “Plug and Charge”-funktioner til GMC Hummer EV, Cadillac Lyriq og kommende elektriske modeller.

Systemet giver GM-kunder friktionsfri opladningssessioner med EVgo, bilproducentens hurtigopladningspartner.

Softwaren nedenunder er i øjeblikket ikke ISO 15118-kompatibel. I stedet er det baseret på en anden protokol kaldet Autocharge. Den validerer en opladningssession ved hjælp af et køretøjs faste medieadgangscontroller eller MAC-adresse – i det væsentlige bilens adresse på et netværk. Det er en ældre teknologi. Køretøjer uden faste MAC-adresser kan ikke bruge det.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.