DETROIT — Dodge arbejder på at skille sig ud i det kompakte crossover-segment med Hornet, en frisk nykommer, der er tilført mærkets præstations-DNA og aggressive styling.

Hornet vil tilbyde mærkets første plug-in hybrid variant, som forventes at få mere end 30 miles af elektrisk rækkevidde. Den vil også være tilgængelig som en konventionel benzinmodel, og firehjulstræk vil være standard.

Dodge siger, at Hornet R/T plug-in vil overgå 285 hk, mens den genererer et drejningsmoment på 383 pund-fod. Den vil have en klasseeksklusiv PowerShot-funktion, der leverer en ekstra 25-hk burst på efterspørgsel med 15-sekunders intervaller.

Den konventionelle GT trim anvender Hurricane 4-motoren, en 2,0-liters turboladet inline fire-cylindret design, som Dodge siger vil være segmentets mest kraftfulde benzinmotor med mindst 265 hk og 295 pund-fods drejningsmoment. Dodge fakturerer Hornet GT som branchens “hurtigste, hurtigste, mest kraftfulde nyttekøretøj under $30.000.”

Hornet GT vil nå ud til forhandlere i slutningen af ​​2022, sagde Dodge, efterfulgt af plug-in hybrid næste forår.

Dodge CEO Tim Kuniskis sagde, at mærket vil ind i det kompakte crossover-løb, fordi segmentet, som er på vej til at nå et salg på 2 millioner i USA i år, forventes at vokse med 50 procent over de næste fem år.

Men Kuniskis indrømmer, at Dodges placering af Hornet som den hurtige indgang ikke nødvendigvis stemmer overens med de vigtigste grunde til, at forbrugerne køber kompakte crossovers.

Når man graver i, hvad folk typisk leder efter i segmentet, sagde Kuniskis, at pris, værdi og brændstoføkonomi rangerer højest. De områder, hvor Hornet forventes at udmærke sig – kraft, acceleration, at være sjov at køre – er meget længere nede på listen.

Kuniskis ser dette som en mulighed for Dodge for at få opmærksomhed fra yngre købere, en demografi, der driver segmentets vækst, og som brandet kender godt. Kuniskis sagde i et interview, at brugskøretøjer er blevet så mainstream, “at det er tid til en disrupter; det er på tide, at nogen kommer ind og gør noget anderledes.”

Hornet debuterede tirsdag, den anden dag med produktannonceringer ved Dodge’s Speed ​​Week på M1 Concourse i forstaden til Detroit, som vil kaste lys over mærkets fremtid. Også i tirsdags afslørede Dodge GT GLH-konceptet, en model fyldt med Direct Connection-ydelsesdele.

Hornet-interiøret har en 12,3-tommer digital cockpit-klyngeskærm og et standard 10,25-tommer Uconnect 5-infotainmentsystem centralt display.

Plug-in hybriden har regenerativ bremsning og en e-Coasting-funktion aktiveret under udløsning af gashåndtaget, der giver mulighed for kortere stoplængder og yderligere energigenvinding, sagde Dodge. En elektrisk induktionsmotor på 90 kilowatt driver bagakslen og kan levere et drejningsmoment på 1.844 pund-fod. Dodge sagde, at strømmen er yderligere optimeret af en 15,5 kilowatt-timers lithium-ion-batteripakke.

Hornet-navnet blev første gang brugt på Hudson Hornet i 1940’erne og igen i 2006 for et Dodge konceptbil. Hornet er en søskende til Alfa Romeo Tonale og vil blive bygget i Italien.

“Dette virkede som det perfekte segment, det perfekte lille politisk korrekte segment for os at gå ind i, pirre det op og forstyrre det segment, så det er præcis, hvad vi vil gøre,” sagde Kuniskis under en mediebriefing i sidste uge. “Vi vil gå derind med noget, som ingen andre handler efter i det segment. Vi vil give noget nyt, noget friskt, fordi det segment vokser som en gal på grund af den yngre generation.”

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.